Eigenaar Gerard Kok.
Eigenaar Gerard Kok. De Broodjesgigant

De Broodjesgigant voor een gezonde lunch

21 september 2023 om 17:31 Zakelijk

SLIEDRECHT Lunchroom De Broodjesgigant naast Intratuin en achter dierenkliniek Basic Vets is open. Eigenaar Gerard Kok heeft deze al iets langer terug overgenomen en stevig verbouwd. Naast lunchroom De Broodjesgigant is ook cateringservice De Gelegenheid hier gevestigd.

Voor Kok is de combi van lunchroom en cateringservice ideaal. Op werkdagen ontvangt hij de particulier en zakelijke markt in de lunchroom en tijdens het weekend is hij aan het werk voor de catering.

De lunchroom oogt eigentijds, fris en verleidelijk. Net als het aanbod aan overheerlijke, dagverse belegde lunchbroodjes, sandwiches, wraps, poke bowls en pinchos. Alles is per stuk verkrijgbaar, maar wordt ook in grotere aantallen geleverd. Desgewenst zelfs inclusief melk en fruit.

Kok: ,,Wij bezorgen grotere aantallen gratis in Sliedrecht en omgeving. In onze lunchroom zelf kunnen ongeveer twintig personen tegelijk lunchen. Makkelijk als mensen even in een andere omgeving willen bijkletsen, moe zijn van het winkelen of gewoon een keer trek hebben in wat anders dan de dagelijkse boterham uit het trommeltje. Wij bieden niet veel uit de frituur. De kaart wisselt regelmatig en dan zetten we er weer hele andere broodjes op. Voor mij als kok een leuke uitdaging, ik ben dagelijks bezig met brood, beleg en de nieuwste trends.’’

De vriendelijke kok en eigenaar van de cateringservice weet als geen ander waar de meeste vraag naar is. Een pistolet wit met kip-kerriesalade bijvoorbeeld, of een pistolet bruin met filet American, martino, uitjes, augurk, tomaat, ei en martinosaus. Het broodje gezond blijft een topper, maar wordt al aardig ingehaald door de wraps. De vegetarische wrap met falafel, tahini en groenten bijvoorbeeld. Of de wrap kebab, gemaakt van een verse kebabrol, tomaat en rucola. De poke bowl is nieuw in het assortiment. Bijvoorbeeld de poke bowl zalm, bestaande uit sushirijst, verse zalm, edamame, wortel, bosui, avocado, radijs, komkommer, krokante uitjes, Japanse mayonaise, sesam en soja. Voor de wat kleinere trek is de pinchos een aanrader. Pinchos brie bijvoorbeeld, of de pinchos uitsmijter, maar dan met Spaanse kaas en ham.

Inmiddels wordt een bestelling voor een onderneming op het achterliggende bedrijventerrein klaargezet om opgehaald te worden. Een doos vol: iedere medewerker heeft voor zichzelf lekkere broodjes uitgezocht en doorgegeven aan de receptie. Tijdens de lunch genieten ze allemaal van een luxe broodje, overheerlijke sandwich, lekkere wrap, eigentijdse poke bowl of bescheiden pinchos. Zelfs de melk en fruit na ontbreken niet. Bij lunchroom De Broodjesgigant is gezond lunchen heel normaal.

Lunchroom De Broodjesgigant, Prisma 100, Sliedrecht, 0184-208500 of www.debroodjesgigant.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie