Over zijn ervaringen als partner publiceert Jaap Luikenaar regelmatig blogs onder de titel ‘Man op de mammapoli’
Over zijn ervaringen als partner publiceert Jaap Luikenaar regelmatig blogs onder de titel ‘Man op de mammapoli’ Jaap Luikenaar

‘Kanker binnen je relatie’: ervaringsdeskundige Jaap Luikenaar komt naar De Blauwe Anemoon

10 februari 2024 om 14:14 Zorg

GORINCHEM Bij De Blauwe Anemoon is donderdagavond 22 februari de bijeenkomst ‘Kanker binnen je relatie’. Te gast is Jaap Luikenaar. Hij vertelt over zijn ervaringen als partner van een (inmiddels ex-) kankerpatiënt.

De Blauwe Anemoon is een gastvrij centrum voor leven met en na kanker gevestigd aan de Arkelse Onderweg 36 te Gorinchem. Het biedt een ongedwongen en huiselijke ontmoetingsplek aan mensen met kanker en hun naasten. 

,,Als het over kanker gaat, zijn het vooral de ziekte zelf en de patiënt die de aandacht krijgen. Maar over hun partners hoor of lees je veel minder”, aldus teamleider/ coördinator Saskia Ruiter. ,,Toch staat ook hun leven op zijn kop na de diagnose van hun dierbare, en ook hun toekomst ziet er ineens heel anders uit.”

TALRIJKE VRAGEN

Bij kanker valt heel veel te regelen en tegelijk komen er veel emoties los. Talrijke vragen doemen dan op. Hoe ga je als partner met kanker om? Hoe kun je een goede steun en toeverlaat zijn? Hoe houd je je relatie intact? Wat vertel je aan anderen? Hoe houd je tijd voor jezelf? Kortom: wat kun je beter wél doen en wat niet om er ondanks alles toch een liefdevolle periode van te maken?

Reden voor De Blauwe Anemoon hierover een bijeenkomst te houden, op 22 februari. Jaap Luikenaar - ervaringsdeskundige, als partner van een (inmiddels ex-) kankerpatiënt - is dan te gast. Over zijn ervaringen als partner publiceert hij regelmatig blogs onder de titel ‘Man op de mammapoli’. Ook schreef hij er een boek over met dezelfde titel. Hiervoor interviewde hij een aantal partners en andere dierbaren van patiënten.

De bijeenkomst op 22 februari begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en is gratis toegankelijk. Voor informatie en aanmelden: info@deblauweanemoon.nl. Bellen kan ook: 06-40849235

Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie