Afbeelding
Oogcafé Veenendaal

Informatiebijeenkomsten in Albert Schweitzer ziekenhuis tijdens glaucoomweek

18 februari 2024 om 09:34 Zorg

DORDRECHT Glaucoom is een sluipende beschadiging van de oogzenuw, die vaak ongemerkt uitval veroorzaakt van een steeds groter deel van het gezichtsveld. Tijdens de Wereld Glaucoom Week houdt de afdeling Oogheelkunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis informatiebijeenkomsten en een druppelinstructieochtend.

Twee algemene informatiebijeenkomsten vinden plaats op maandag 11 maart om 13.00 uur op de ziekenhuislocatie Zwijndrecht (kapel) en op dinsdag 12 maart om 9.00 uur op de locatie Dordwijk (auditorium). Deze sessies zijn bedoeld voor patiënten, hun naasten, mensen bij wie glaucoom in de familie voorkomt en andere belangstellenden. Een oogarts vertelt over glaucoom en beantwoordt vragen.

Op woensdag 13 maart om 10.00 uur geeft de Oogvereniging Nederland glaucoomvoorlichting op de locatie Dordwijk (auditorium). Hier komt ook een ervaringsdeskundige vertellen over leven met glaucoom. Op vrijdag 15 maart vanaf 13.00 uur is er druppelinstructie voor mensen die glaucoom hebben en zich willen verdiepen in het correct toedienen van de druppels die ze hiervoor gebruiken. Dit is op de locatie Zwijndrecht (kapel). Voor alle bijeenkomsten is aanmelden nodig. Dit kan door het sturen van een e-mail met naam, aantal personen en de gewenste bijeenkomst naar oogevenementen@asz.nl.

Bijna 100.000 mensen in Nederland weten dat ze glaucoom hebben en worden ervoor behandeld. Vermoedelijk nog eens 100.000 mensen hebben glaucoom zonder dat ze dat weten. Glaucoom begint meestal na het veertigste levensjaar. Uiteindelijk kan glaucoom zonder behandeling leiden tot permanente blindheid. Tijdige herkenning is dus belangrijk en daarbij helpt goede informatie.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie