Afbeelding
Rivas

Willem van den Adel nieuwe directeur Rivas Beatrixziekenhuis Gorinchem

21 februari 2024 om 11:15 Zorg

GORINCHEM Willem van den Adel is vanaf 1 mei de nieuwe directeur van het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Dat meldt de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep. Hij volgt Yolande Mansveld op die deze functie op interim basis vervult. Van den Adel is geen onbekende bij Rivas: momenteel vervult hij daar de functie van Manager Financiën en Informatie.


Willem van den Adel: ,,Ik vind het een eer om deze mooie functie binnen het Beatrixziekenhuis te mogen vervullen. Ik heb dan ook veel zin om te starten en zie er ontzettend naar uit om als ziekenhuis vanuit onze eigen kracht te opereren in de regio en de verbinding te zoeken en te versterken met andere zorginstellingen in de regio. Maar waar ik het meeste naar uitzie is de samenwerking met alle collega’s in het ziekenhuis.”

Michiel van Roozendaal en Mariëlle Bartholomeus, Raad van Bestuur van Rivas, zijn enthousiast over de benoeming van Willem. Mariëlle licht toe: ,,We zijn erg blij dat Willem zich in wil zetten in de rol als ziekenhuisdirecteur. We kennen hem als een man van onze regio met een enorm hart voor de zorg. Hij is slim en goed in het analyseren van problemen en weet die analyses dan ook duidelijk over te brengen. Daardoor is hij in zijn huidige rol als financieel manager zeer succesvol, maar hij is tegelijk ook toe aan een nieuwe uitdaging dichter bij “de echte zorg”. We kennen Willem als een integere man die met zijn financiële en bedrijfskundige achtergrond ons Beatrixziekenhuis vooruit gaat helpen. Hij is dé man die onze strategie voor de zorg in onze regio nodig heeft.” Ook de medische staf van het Beatrixziekenhuis laat weten blij te zien met deze aanstelling. Sylvia de Jong, voorzitter van de medische staf: ,,Ik ben ook erg blij dat onze financiële man van Rivas onze directeur wordt. Ik zie zeer uit naar de samenwerking!”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie