Freya Flach en Hanneke van de Pol van 'Zeg ja bij dementie'
Freya Flach en Hanneke van de Pol van 'Zeg ja bij dementie' Alzheimer Cafe

Alzheimer Cafe in Waerthove in Sliedrecht over ja zeggen tegen dementie

1 maart 2024 om 08:56 Zorg

SLIEDRECHT In Grand Café De Biesbosch in verpleeghuis Waerthove wordt maandag 4 maart het Alzheimer Café gehouden. Freya Flach en Hanneke van de Pol, trainers van “Zeg ja bij dementie” en auteurs van het gelijknamige boek stellen hun deskundigheid en enthousiasme beschikbaar en leren je hoe je echt contact kunt maken en houden.

De avond begint om 19.30 uur (tot 21.30 uur); inloop vanaf 19.15 uur. ,,Zorgen voor iemand met dementie is dankbaar, maar kan soms ook een enorme uitdaging zijn als je te maken krijgt met onbegrip of opstandigheid. Ondanks je goede wil en goede bedoelingen. Dat komt als natuurlijk gevolg van de ziekte dementie, waar niemand iets aan kan doen. Jij niet, en degene voor wie je zorgt ook niet. Het enige wat jij kan doen, is doorgaan met contact maken”, zo stellen Freya Flach en Hanneke van de Pol, trainers van “Zeg ja bij dementie” en auteurs van het gelijknamige boek. 

Het Alzheimer Café is op elke eerste maandagavond van de maand een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners of familieleden. Maar ook voor vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie, maar ook gezelligheid en sociaal contact. Er is voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook is er informatiemateriaal beschikbaar en kunnen boeken gratis worden geleend. De datum van het volgende Alzheimer Café is op 8 april 2024. Meer informatie op www.sliedrechtdoet.nl of via het Mantelzorgpunt in Het Bonkelaarhuis, tel. 0184-420539 of stuur een e-mail naar: mantelzorg@bonkelaarhuis.nl

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie