Sandra Harsveldt-Quist, directeur Rivas Wijkverpleging
Sandra Harsveldt-Quist, directeur Rivas Wijkverpleging Rivas Zorggroep

Verpleeghuiszorg thuis bij Rivas Zorggroep

26 maart 2024 om 14:22 Zorg

SLIEDRECHT Sinds eind vorig jaar biedt Rivas Zorggroep Verzorgd & Prettig Thuis aan. Een pakket aan zorg en ondersteuning voor mensen die het liefst thuis blijven wonen, maar wel in aanmerking komen voor verpleeghuiszorg. Alblasserdam en Sliedrecht zijn de eerste gemeenten binnen het werkgebied van Rivas waar deze zorgvorm mogelijk is. De eerste ervaringen zijn positief. Dit jaar wordt de zorg dan ook uitgebreid naar in ieder geval de gemeenten Gorinchem, Land van Heusden Altena, Molenlanden en Vijfheerenlanden.


,,Het pakket ‘Verzorgd & Prettig Thuis (VPT)’ sluit goed aan op de ontwikkelingen die we om ons heen zien”, vertelt Sandra Harsveldt-Quist, directeur Rivas Wijkverpleging. ,,We zien dat veel mensen die ouder worden of een beperking hebben, graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen. Vaak voelt men zich in de eigen omgeving gewoon het meeste thuis.”

ZORGVERLENER 

Rivas legt uit doe dit in de praktijk werkt: ,,Komt u in aanmerking voor verpleeghuiszorg (Wlz-indicatie 4,5 of 6)? Of wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Dan belt u, na eventueel overleg met uw huisarts, met de Rivas Zorglijn. De wijkverpleegkundige komt vervolgens bij u thuis. Samen bespreekt u wat u nog zelf kan en wil doen. Maar ook waar uw eventuele partner, familie of mantelzorgers kunnen helpen. Of het sociaal domein van de gemeente. Vervolgens bepaalt u samen wat u aan aanvullende zorg nodig heeft.”
,,Waaruit bestaat een zorgpakket? Dat is voor iedere cliënt anders. Personenalarmering (hiermee neemt u contact op met de zorgverlener in geval van nood) en een maaltijdvergoeding zijn altijd inbegrepen. Verder kunt u bijvoorbeeld denken aan hulp met wassen of aankleden, of andere vormen van dagelijkse verzorging. Of begeleiding bij activiteiten. Huishoudelijke hulp of ondersteuning van de mantelzorgers is ook mogelijk. En heeft u specialistische verpleging nodig? Dan biedt Rivas u deze zorg.”


SLIMME THUISZORGHULPMIDDELEN

,,Ook beeldzorg kan ingezet worden om u als cliënt meer regie en vrijheid te bieden. Bijvoorbeeld om u eraan te herinneren om medicijnen in te nemen of te eten. VPT sluit zo precies aan op wat u nodig heeft. En als de gezondheidssituatie verandert, passen we het zorgpakket daar natuurlijk op aan.

Wilt u weten of VPT iets voor u is? Op www.rivas.nl/zorg-thuis vindt u snel de informatie die u zoekt. Of bel de Rivas Zorglijn op (0900) 84 40.” 

Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie