Afbeelding
GGD ZHZ

Petra van Prooijen start als domeindirecteur GGD ZHZ

2 april 2024 om 16:21 Zorg

SLIEDRECHT Op 1 juni start Petra van Prooijen als domeindirecteur GGD bij de Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J). De GGD ZHZ adviseert gemeenten, scholen en instellingen en fungeert als schakel tussen overheid en gezondheidszorg en voert de volgende wettelijke taken uit: gezondheidsbevordering; gezondheidsbescherming: infectieziektebestrijding en gezondheid & milieu; ziektepreventie: Jeugdgezondheidszorg en ouderengezondheidszorg; epidemiologie en monitoring

Na verschillende functies en rollen bij de lokale overheid - binnen met name het sociaal domein - start Petra van Prooijen op 1 juni als domeindirecteur GGD ZHZ. Van Prooijen is momenteel werkzaam als strategisch adviseur binnen de gemeente Hoeksche Waard.

ROL EN POSITIE DOMEINDIRECTEUR GGD

De Dienst Gezondheid & Jeugd wordt aangestuurd door algemeen directeur/directeur Publieke Gezondheid (DPG) Eveline Schurink.

De GGD ZHZ is één van de onderdelen van de Dienst Gezondheid & Jeugd. De domeindirecteur GGD vormt samen met de manager GGD, teamleiders en de medisch eindverantwoordelijke het managementteam van de GGD ZHZ. De domeindirecteur GGD ZHZ is binnen het directieteam van de DG&J verantwoordelijk voor het domein GGD en tevens plaatsvervangend directeur Publieke Gezondheid.

De domeindirecteur LVS, SOJ en VT treedt op als plaatsvervangend algemeen directeur/plaatsvervangend secretaris.

Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie