helpende handen
helpende handen SWS

Alzheimercafé: Respijtzorg

Zorg Deel je nieuws

SLIEDRECHT – Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt op maandagavond 2 september weer een Alzheimercafé.

Als mantelzorger wilt u er misschien ook weleens tussenuit. Als niemand in uw omgeving de zorg kan overnemen, is respijtzorg mogelijk een oplossing. Respijtzorg is vervangende zorg, die als doel heeft de mantelzorger te ontlasten en vrijaf te geven. Op deze avond maakt u kennis met Jacqueline Beekes van Handen in Huis, Lianne van Hienen van dagbesteding Gantel (Rivas), Suzanne Lankhorst van het Mantelzorgpunt en de organisatie Zorgboeren Zuid Holland. We gaan met u in gesprek over de eventuele mogelijkheden van respijtzorg.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Entree is gratis, een gift in de collectebus van Alzheimer Nederland is gewenst.

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 420539 of mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.

advertentie