Oncologieverpleegkundige, Selina van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem
Oncologieverpleegkundige, Selina van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem Ik Zorg

Selina van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

Zorg Deel je nieuws

Den Haag, 15 oktober 2019 - Vanaf vandaag is Selina van het Beatrixziekenhuis te zien in de nieuwe tv-commercial van Ik Zorg. Hierin vertellen verschillende professionals uit Zorg en Welzijn, waaronder Selina, waarom zij in de sector werkt. De tv-spotjes zijn onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg die vorig jaar is gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen in wat ze doen en nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat is belangrijk om nu en in de toekomst goede zorg en welzijn te kunnen bieden.

 

Selina liep als klein meisje al rond met een rood koffertje met een wit kruis erop. Inmiddels werkt ze 21 jaar in de zorg. “Ik werkte eerst als verzorgende IG in een verpleeghuis. Dat vond ik geweldig om te doen, maar ik wilde graag verder leren. Toen heb ik de stap gezet om de opleiding tot verpleegkundige te volgen. Later kreeg ik de mogelijkheid om oncologieverpleegkundige te worden. Die kans greep ik met beide handen aan. De dankbaarheid die je krijgt van patiënten is het mooiste dat er is. Daar kan niks tegenop.”

 

Naast Selina delen ook zorg- en welzijnsprofessionals uit de ambulancezorg, de eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, kraamzorg, ouderenzorg, thuiszorg en de sector sociaal werk hun ervaringen voor de campagne. Wat inspireert hen? Wat zijn hun ambities? Waar zijn ze trots op? In de sector Zorg en Welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt en wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in deze sector zo bijzonder is dan zorg- en welzijnsprofessionals zelf. Zij delen hun ervaringen via commercials op televisie, maar ook in uitgebreidere video’s op social media en ontdekdezorg.nl.

 

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.

 

Over Ik Zorg

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen.

advertentie