Geert Tieman (links) en Sandra Harsveldt: tevreden over samenwerking tussen Hof van Sliedrecht en De Lange Wei
Geert Tieman (links) en Sandra Harsveldt: tevreden over samenwerking tussen Hof van Sliedrecht en De Lange Wei De Lange Wei

Zorgteam De Lange Wei is één jaar actief in Hof van Sliedrecht

Zorg Deel je nieuws

Een jaar geleden, oktober 2018, startten De Lange Wei en Residenties Drechtstreek hun samenwerking op het gebied van zorg voor de bewoners van Hof van Sliedrecht, één van de locaties van Residenties Drechtstreek.

Vanaf dat moment stelde Hof van Sliedrecht ruimte beschikbaar, van waaruit de zorgmedewerkers van De Lange Wei zorg en ondersteuning bieden aan de bewoners. Geert Tieman, bestuurder van Residenties Drechtstreek legt uit: “Hof van Sliedrecht is een appartementencomplex voor ouderen. Wij beloven onze bewoners dat zij hier comfortabel en zelfstandig kunnen wonen. We bieden - naast een mooi huurappartement - aanvullende diensten: verse maaltijden van onze eigen kok, een technische dienst die ervoor zorgt dat in het gebouw alles werkt. En dus ook zorg en ondersteuning aan huis, sinds vorig jaar door een team van De Lange Wei. Intussen zijn zij vertrouwde gezichten geworden. Onze bewoners waarderen dit.”

Ook De Lange Wei is tevreden over de samenwerking. Waarnemend bestuurder van De Lange Wei Sandra Harsveldt: “Voor De Lange Wei is deze samenwerking met Hof van Sliedrecht een manier om ons te verstevigen in het werkgebied Drechtsteden. Ik ben trots op de manier waarop wij onze dienstverlening laten aansluiten op de wensen en behoeften van de cliënt. Wij beloven onze cliënten dat zij zoveel mogelijk kunnen blijven leven op hun manier. De bewoners van Hof van Sliedrecht kunnen hier zelfstandig blijven wonen, ook als zorgvragen ontstaan. De meerwaarde van ons team op deze locatie zit hem vooral in een gevoel van rust en zekerheid dat eventueel benodigde zorg nu al goed geregeld is.

De zorgmedewerkers zijn na dit eerste jaar aanwezigheid in Hof van Sliedrecht helemaal ‘ingeburgerd’ en de bewoners zijn blij met hun aanwezigheid. Zoals mevrouw Brugmans. Zij woont in Hof van Sliedrecht en krijgt elke dag ondersteuning vanuit het wijkteam van De Lange Wei. Ze is er tevreden over. “Die meiden doen het goed, het geeft me een gerust gevoel”, zegt ze. De conclusie na dit eerste jaar is dan ook dat de samenwerking succesvol is en wordt voortgezet.

advertentie