Emma
Emma SWS

Alzheimercafé: Frontotemporale dementie

Zorg Deel je nieuws

Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt op maandagavond 4 november weer een Alzheimercafé.

Op deze avond zijn Emma van der Ende en Jackie Poos, beiden promovendi aan het Alzheimercentrum Erasmus MC, te gast in het Alzheimer Café. Zij zullen een inleidende presentatie geven over de verschillende vormen van dementie om vervolgens specifiek in te gaan op frontotemporale dementie.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Entree is gratis, een gift in de collectebus van Alzheimer Nederland is gewenst.

Jackie
advertentie