Alzheimer Café: voeding bij dementie

Zorg Deel je nieuws

Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt op maandagavond 6 januari weer een Alzheimer Café.

Op deze avond is Heidi Schaffels, diëtiste bij Rivas, te gast. Bij dementie kunnen zich problemen voordoen die invloed hebben op eten en drinken. Over welke problemen hebben we het dan, wat ligt daaraan ten grondslag en hoe kunt u, als u zelf dementie hebt, toch zo prettig mogelijk eten en drinken? En hoe kunt u als naaste iemand met dementie helpen?

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Entree is gratis, een gift in de collectebus van Alzheimer Nederland is gewenst.

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 420539 of mailen naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.

advertentie
advertentie