Marjan Middelburg
Marjan Middelburg SWS

Alzheimer Café: dagbesteding

Zorg Deel je nieuws

Alzheimer Nederland afdeling Sliedrecht biedt op maandagavond 3 februari weer een Alzheimer Café.

 

Een zinvolle dagbesteding is belangrijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Als mantelzorger heb je soms even behoefte aan wat tijd voor jezelf. Maar hoe ziet zinvolle dagbesteding eruit? En hoe organiseer je dat?

 

Op deze avond zijn Marjan Middelburg van het Odensehuis in Papendrecht en Arwin Mijnster van ZorgMies Alblasserwaard, te gast.

Het Odensehuis is een inloop,-informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, mantelzorgers en hun familie en vrienden.

ZorgMies biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen bij de dagelijkse activiteiten in huis en daarbuiten. Denk aan gezelschap houden, samen lezen of een spelletje doen, begeleiden bij wandelen of uitstapjes.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café heeft elke eerste maandag van de maand een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in Grand café de Biesbosch, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. Entree is gratis, een gift in de collectebus van Alzheimer Nederland is gewenst.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon via het gratis telefoonnummer (0800) 50 88. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor hulp bij dementie.

 

 

advertentie
advertentie