Afbeelding
Yulius

Nieuw centrum voor spoedeisende psychiatrie geopend in Sliedrecht

8 juni 2020 om 15:24 Zorg

SLIEDRECHT Yulius, specialist in geestelijke gezondheidszorg en speciaal onderwijs in de regio's Rijnmond en Zuid-Holland Zuid, opent vandaag officieel de deuren van het Centrum voor Spoedeisende Psychiatrie voor volwassen in Sliedrecht. Hier biedt Yulius kwalitatief hoogwaardige psychiatrische zorg voor volwassenen, met acute psychiatrische klachten in de regio Zuid-Holland Zuid. Het zorgaanbod bestaat uit Intensieve Thuisbehandeling (IBT) en Klinische Behandeling.

Krachten gebundeld voor moderne psychiatrische zorg De Yulius-locaties voor acute psychiatrie in Sliedrecht (De Gantel) en Dordrecht (Het Kasperspad) zijn vanaf eind mei 2020 samengevoegd in de geheel verbouwde en gemoderniseerde locatie in Sliedrecht. Hier is voor gekozen om de klinische zorg optimaal aan te laten sluiten bij de thuisbehandelingen en crisiszorg te bieden waar nodig. Per eind mei zijn de deuren van Yulius-locatie Het Kasperspad gesloten en zijn de cliënten verhuisd naar het nieuwe centrum in Sliedrecht.

Vanuit het Centrum voor Spoedeisende Psychiatrie in Sliedrecht biedt Yulius Intensieve Thuisbehandeling en crisiszorg (24 uur per dag, 7 dagen per week). De crisisdienst beoordeelt thuis bij de cliënt of op locatie of er direct zorg ingezet moet worden. In het geval dat er directe zorg nodig is kan opname in de kliniek in gang gezet worden. Het nieuwe centrum heeft drie opnameafdelingen; Medium Care, High Care (voor de zeer intensieve zorg) en Care+ voor langer durende zorg.

Er wordt gewerkt met verschillende professionals om vanuit elke invalshoek de juiste behandeling te bepalen. Daarbij wordt door Yulius de kennis ingezet van onder andere artsen, psychologen, verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen en begeleiders.

In het Centrum voor Spoedeisende Psychiatrie voor volwassenen staat herstelondersteunende zorg voor de cliënt centraal. Dit houdt in dat zoveel mogelijk samen met de cliënt en zijn/haar naasten gezocht wordt naar de beste behandeling. De behandelingen sluiten zoveel als mogelijk aansluit op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënt in het dagelijks leven. Onderwerpen als zingeving, het sociale netwerk en arbeid kunnen onderdeel zijn van de zorg. Bij het invullen van de best passende zorg worden dierbaren en naasten van de cliënt betrokken.

Het Centrum voor Spoedeisende Psychiatrie voor volwassenen is altijd bereikbaar voor urgente aanmeldingen. Op werkdagen is de Crisisdienst 24 uur per dag bereikbaar voor de meldkamer en verwijzers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie