Afbeelding
DoroT Schenk / Pixabay

Jong JGZ vaccineert kinderen tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken vanaf 1 maart

Zorg

SLIEDRECHT Van 1 maart tot en met 15 april vaccineert Jong JGZ kinderen en jongeren tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken in de regio Zuid-Holland Zuid. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Kinderen en jongeren worden opgeroepen op leeftijd en postcode. Dit gebeurt twee keer per jaar: in maart en september. Kinderen die zijn geboren in 2012 krijgen een uitnodiging voor DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen, rode hond). Meisjes die zijn geboren in 2009 ontvangen een uitnodiging voor HPV (baarmoederhalskanker). Jongeren geboren in 2007 ontvangen een uitnodiging voor meningokokken.

CORONAMAATREGELEN Door het coronavirus nodigt Jong JGZ minder kinderen en jongeren tegelijk uit. Ook wordt er gevaccineerd op datum en tijd. Zo wordt het niet te druk op de locatie en kan iedereen voldoende afstand van elkaar houden. Het is daarom belangrijk om te komen op de datum en tijd zoals genoemd in de uitnodiging van het RIVM.

Vaccinatie vermindert de kans op deze ernstige ziekten die vaak zeer besmettelijk zijn en ernstige gevolgen kunnen hebben. Ook draagt vaccinatie bij aan de groepsimmuniteit tegen deze ziekten. Wanneer veel kinderen zijn gevaccineerd zijn tegen een bepaalde infectieziekte, komt deze ziekte minder vaak voor. Ook kinderen die niet gevaccineerd zijn, lopen dan minder risico de infectieziekte te krijgen. Om deze groepsimmuniteit te creëren en te behouden is het belangrijk dat zo veel mogelijk kinderen gevaccineerd zijn. Alle vaccinaties worden uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma en zijn gratis.

Info: www.jongjgz.nl/vaccinaties, www.rijksvaccinatieprogramma.nl

advertentie
advertentie