Bridge in De Reling

29 december 2011 om 00:00 Achtergrond

“Ze ging mooi down. 2 Schoppen. 3 Ruiten. Alert! “.

Nee, hier zijn geen vandalen of agressievelingen aan de gang, ook geen politiemensen die klaar staan om de rust te herstellen.

Het zijn uitdrukkingen van een aantal gemoedelijke bridgers van “Bridgeclub De Reling” die op maandagmiddag hun spel spelen in de bovenzaal. Van half twee tot vijf uur spelen ze 6 rondes van 4 spellen en de sfeer is prima. Het gaat er rustig maar beslist niet gezapig aan toe. Aan een aantal tafels klinken uitspraken die voor een leek (ik dus) in eerste instantie onbegrijpelijk zijn, een vriendelijke man legt snel even wat uit. Regelmatig klinkt een lach, er wordt diverse keren op een humorvolle manier op elkaar gereageerd. Maar er is ook spanning en rust, spanning omdat er toch gewonnen moet worden of juist vanwege het kunnen verslaan van de tegenpartij, rust die nodig is voor de concentratie en het bepalen van de strategie, er wordt soms diep nagedacht over welke kaart er gespeeld zal gaan worden. “Doe maar een kleintje,speel harten aas, een hoge,“ klinkt het, de partner volgt de wens op. Degene met het hoogste bod bepaalt welke kaart en zijn/haar partner moet spelen om zodoende de tegenstanders te verslaan of de winst te behalen, het andere paar probeert dat te voorkomen. “Bridge is een kunst, geen geluksspel, het is hier geen casino,” zegt de vriendelijke man. Aan de tafels zitten veel bridgers die al veel langer bekend zijn met het spel, ze spelen hier, maar zijn daarnaast lid van de Sliedrechtse Bridge Club. Zou het verslavend werken?

Piet Barendregt, die de middagen leidt, nodigt Sliedrechtse 55+ bridgers van harte uit om ook mee te komen doen. “We bestaan al 38 jaar en hebben op dit moment 30 leden, maar dat mogen er gerust een aantal meer worden, hoe meer hoe liever. Iedereen kan zich aanmelden, als single of als duo, we zoeken gewoon naar de mogelijkheden om mensen te kunnen laten spelen,” vertelt Piet. “Er is een jaarlijkse competitie die in december wordt afgesloten, dan worden de prijsjes verdeeld. Maar er zijn ook een Paas-, Sint Nicolaas- en Kerstdrive waarbij ook speciale prijzen kunnen worden behaald.”

Als u mee wilt bridgen bij “Bridgeclub De Reling” kunt u gerust een kijkje komen nemen. U betaalt per kwartaal slechts € 11,55 plus een kleine bijdrage voor de prijzen die te behalen zijn in de competitie en tijdens de drives.

advertentie
advertentie