De nieuwe opdracht van Albert de Coster.
De nieuwe opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (87)

30 september 2022 om 08:51 Activiteiten

SLIEDRECHT Onlangs was ik in gesprek met iemand over het invullen van je vrije tijd. Toen vertelde ik dat ik graag de ‘hort’ opga en foto’s maak. (ik vertelde natuurlijk niet dat ik verantwoordelijk voor deze rubriek ben)

door Albert de Coster

Je wilt het niet geloven, maar ik kreeg te horen dat fotograferen maar zinloze tijdsbesteding is. Ik zou mijn tijd beter moeten besteden, want digitale foto’s komen op een computer te staan en niemand kijkt er meer naar. Ik zou me in mijn vrije tijd nuttiger kunnen maken door anderen te gaan helpen. Eigenlijk kan ik daar niet veel tegenin brengen. Mijn gesprekspartner zet zich in bij een kledingbank en bekommert zich om mensen die een luisterend oor nodig hebben. Ook wordt er eten verstrekt aan gezinnen die het niet meer kunnen betalen.

Het maken van foto’s - en ook het beoefenen van sport kwam ook nog even ter sprake - is allemaal nutteloos. Het leven dat we leiden moet nut hebben; en wat ik doe is maar zinloos getob en verspilling van kostbare tijd en energie.

Dus krabbelde ik me eens achter mijn oren en vroeg me af of ik nu werkelijk zo’n zinloos bestaan leid. Gelukkig kreeg ik kort daarna een aantal positieve mailtjes binnen naar aanleiding van mijn zoekfoto van vorige week.

Diverse inzenders lieten me weten dat ze zich ieder week weer verheugden op mijn nieuwe opdracht. En hele gezinnen gaan soms op zoek naar de bewuste foto. Soms gebruikmakend van de extra tip die ze via de mail kregen. Hierdoor verdwenen mijn twijfels over mijn ‘zinloze’ leven wel iets naar de achtergrond. Want zo een glimlach teweeg brengen is toch ook mooi?

En om dan toch iets nuttigs met de goedbedoelde kritische opmerkingen van mijn gesprekspartner te doen heb ik de nieuwe zoekfoto gemaakt. En nu maar hopen dat jullie snappen dat je dit keer niet alleen de locatie moet zoeken, maar die ook moet bezoeken. Je bent daar van harte welkom; ik werd er ook uitgenodigd.

De inzenders hadden bij vorige zoekfoto als tip meegekregen dat je deze vreemde figuren eerder bij chique overburen zou verwachten dan bij een rijtjeshuis. De tip was gericht op de locatie en niet de bewoners. Kijk maar eens op Waalstraat 7. Pas op hoor: Deze ‘trollen’ zijn ook gespot in de Nachtegaallaan en aan de Rembrandtlaan.

Stuur de oplossing naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

De oude opdracht van Albert de Coster.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie