Bewoners tachtig woningen Valkhof weer water

18 augustus 2018 om 20:14 lokaal

SLIEDRECHT De bewoners van de 80 woningen aan de Valkhof in Sliedrecht hebben weer leidingwater. Sinds vrijdagochtend 17 augustus zaten zij zonder water. Door een goede samenwerking tussen gemeente Sliedrecht en Tablis Wonen is er naar een alternatief gezocht en een tijdelijke oplossing gevonden. Vanaf maandag wordt gewerkt aan de structurele oplossing.

Vrijdagochtend kwamen diverse meldingen binnen en heeft Tablis Wonen een erkend installatiebedrijf gevraagd om het probleem aan de waterleiding te verhelpen. In de loop van de middag werd duidelijk dat het probleem diezelfde dag niet op te lossen was en mogelijk pas na het weekend. De gemeente Sliedrecht en Tablis Wonen zijn naar alternatieve oplossingen gaan zoeken. Vrijdagavond en zaterdagochtend is een omleiding gerealiseerd waardoor de bewoners weer beschikken over leidingwater.

Gea Eichelsheim van Tablis Wonen: ,,We beseften ons heel goed dat dit voor de bewoners van de woningen een ontzettend vervelend probleem was. Een heel weekend zonder water is te lang." We hebben de bewoners daarom als eerste voorzien van flessen drinkwater, later is er ook een waterreservoir geplaatst en douchegelegenheid geregeld.

Oasen heeft uit voorzorg monsters van het drinkwater uit de leidingen genomen en gaat de kwaliteit van het drinkwater onderzoeken. De resultaten hiervan zijn over circa vier dagen bekend en daarom adviseert de gemeente Sliedrecht en Tablis Wonen de bewoners het water dat voor consumptie gebruikt wordt te blijven koken totdat ze geïnformeerd worden dat dit niet meer nodig is.

advertentie
advertentie