Van den Herik versterkt 16,5 kilometer dijk op Ameland

9 september 2018 om 19:21 lokaal

SLIEDRECHT Na drie jaar werken heeft Van den Herik-Sliedrecht in combinatie met Jansma Drachten de versterking van de Waddenzeedijk op Ameland afgerond. Voor de komende 50 jaar beschermt de verbeterde Waddenzeedijk Ameland tegen overstromingen.

De dijkversterking, in opdracht van Wetterskip Fryslân, was nodig omdat de dijk niet meer voldeed aan de landelijke veiligheidseisen. De dijk is gemiddeld 35 centimeter verhoogd en versterkt met grove breuksteen, open steenasfalt en klei. Het groene uiterlijk van de dijk is behouden gebleven.

Het project was logistiek een flinke uitdaging. Ruim 800.000 ton breuksteen, klei, zand en asfalt moest met vrachtschepen naar Ameland worden vervoerd. Speciaal hiervoor werden loslocaties ingericht op het eiland. Daarnaast moest rekening worden gehouden met het broedseizoen van de diverse dieren die in en rondom Ameland leven én kon er vanwege het stormseizoen voornamelijk in de zomermaanden gewerkt worden. Juist in de zomermaanden bezoeken veel toeristen het eiland.

Kenmerkend aan het project was de betrokkenheid van de omgeving, een belangrijk element voor de opdrachtgever Wetterskip Fryslân. Er werden maandelijks videoverslagen gemaakt, waardoor de omgeving goed op de hoogte bleef van de ontwikkelingen op het project. Daarnaast waren er fotowedstrijden, lesmateriaal voor basisscholen, en begin dit jaar de ludieke actie waarbij basisschoolleerlingen een tijdcapsule gevuld én geplaatst hebben in de dijk!.

Van den Herik-Sliedrecht Van den Herik-Sliedrecht is een veelzijdig waterbouwer met meer dan 70 jaar ervaring. Wij voeren werkzaamheden uit in Nederland en andere landen van Europa op binnen- en buitenwateren. De projecten variëren van dijkversterkingen tot rivieronderhoud, strandsuppleties, havenaanleg etc. Het bedrijf kent ongeveer 180 medewerkers en beschikt over een vloot met zo'n 40 schepen en pontons.

Conversatieles Engels seizoen 2018-2019

SLIEDRECHT Stichting Welzijnswerk Sliedrecht zal ook dit najaar weer een aantal conversatielessen starten. Iedereen vanaf 23 jaar kan zich aanmelden voor de Engelse conversatielessen die dit najaar weer beginnen.


Een taal goed leren in kleine groepjes, op volwassen niveau, in een tempo dat bij de groep past. Het zijn de kenmerken van de Engelse conversatielessen gegeven door een bevoegde docent tijdens de wekelijkse lessen. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Bij twijfel over het niveau kan men zich voorafgaand aan de open les telefonisch laten adviseren door de docente. Kosten: € 176,00 voor 32 lessen, exclusief tekst- en oefenboek (incl. luistermateriaal). Meer informatie via Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, tel. 0184-420539 of per e-mail via info@welzijnswerksliedrecht.nl (ook voor vragen aan de docente).

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie