Eerste nederlaag voor Merwede in en tegen Nieuwerkerk.
Eerste nederlaag voor Merwede in en tegen Nieuwerkerk. Mike Rijnders

Eerste nederlaag voor korfballers

22 september 2018 om 20:48 Sport/sport

NIEUWERKERK De korfballers van promovendus Merwede/Multiplaat hebben hun eerste nederlaag moeten slikken in de competitie. In en tegen Nieuwerkerk werd relatief kansloos met 23-12 verloren. Waar Merwede na haar promotie de ambitie uitsprak om zich te willen handhaven, trof het in Nieuwerkerk een absolute titelfavoriet in deze competitie. Beide ploegen wisten hun eerste twee wedstrijden te winnen, dus mocht worden gesproken van een kraker.

In het begin van deze wedstrijd waren beide ploegen nog in evenwicht en nam Merwede zelfs brutaal de leiding. Het antwoord van de titelfavoriet uit Nieuwerkerk bleef echter niet lang uit en na een 9-6 en later 13-7 voorsprong nam de thuisclub toch afstand van de ploeg uit Sliedrecht. Dat het mentaal wel goed zit bij Merwede werd duidelijk toen de ploeg de ruststand toch nog op 13-9 wist te brengen. In de tweede helft etaleerde de thuisclub alsnog haar klasse door haar voorsprong steeds verder uit te bouwen, wat uiteindelijk een 23-12 eindstand op het scorebord bracht. Steven Bakker, Robbert Bakker, Vincent Bakker, Anne Marie Mosterd en Ramon van Meeteren kwamen allen tweemaal tot scoren voor de ploeg uit het baggerdorp, waar Rosanne Bakker en Dennis van Eijl dat eenmaal lukte.

De nieuwe trainer van de ploeg uit Sliedrecht, Raymond Mollet, hield gemengde gevoelens over aan deze wedstrijd. ,,Natuurlijk komen wij in de tweede helft tekort tegen deze sterke tegenstander, maar ik ben trots op de strijdlust die ik gezien heb bij mijn ploeg. Nieuwerkerk had minder moeite met het benutten van de kansen en maakte daar het verschil. Al met al ben ik tevreden over de eerste drie wedstrijden, waar wij nu alsnog op een keurige derde plaats staan", aldus Mollet. Zaterdag 29 september speelt Merwede wederom een uitwedstrijd, dan tegen Swift in Middelburg. De aanvang van de wedstrijd is zaterdag om 15:30 uur.