De leerlingen van school Bleyburgh mochten na de opening op het nieuwe schoolplein spelen
De leerlingen van school Bleyburgh mochten na de opening op het nieuwe schoolplein spelen Romy den Otter

Vernieuwd schoolplein moet meer bewegen stimuleren

28 september 2018 om 12:36 lokaal

SLIEDRECHT VSO school Bleyburgh heeft sinds maandag 24 september een geheel vernieuwd schoolplein. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation heeft het plein een metamorfose ondergaan, waardoor de kinderen weer worden gestimuleerd om meer te bewegen en te spelen.

door Romy den Otter

Rian van der Veken, onderwijsassistente op school Bleyburgh, vertelt: ,,Het schoolplein was voorheen heel saai. Het klinkt misschien erg negatief als ik dat zo zeg, maar het plein was echt niet uitdagend genoeg. We willen de kinderen graag enthousiasmeren om te bewegen en met dit nieuwe plein is daarvoor een goede basis gelegd.''

De school heeft zelf een deel van het schoolplein gefinancierd met onder andere giften van ouders. Het grootste deel is bekostigd door de Rabobank Foundation. Met dit geld kon Schoolplein14 gerealiseerd worden. Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. Deze organisatie heeft als doel zoveel mogelijk kinderen de ruimte te geven om te sporten en bewegen, waarbij er speciale aandacht is voor kwetsbare kinderen.

Jeffrey Riemslag werkt bij de Cruyff Foundation. Hij vertelt: ,,Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.'' Naast de realisatie van het schoolplein zorgt de Foundation er ook voor dat er zoveel mogelijk uit het plein gehaald kan worden door een voorbereidend lespakket, een sportpakket, spellenbox en 14-regelbord aan te bieden.

Het vernieuwde schoolplein werd feestelijke geopend. De leerkrachten en de ouders van de leerlingen konden onder het genot van een glaasje champagne en een taartje toekijken hoe de kinderen genoten van hun nieuwe plein. Leerlinge Felicia is erg blij met het vernieuwde schoolplein: ,,Ik vind het best wel cool. Vooral het voetballen vind ik erg leuk. Iedereen is er heel blij mee''.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie