Fraaie overwinning Sliedrecht bij titelkandidaat Sportlust'46
Fraaie overwinning Sliedrecht bij titelkandidaat Sportlust'46 Mike Rijnders

Sliedrecht pakt volle winst bij titelkandidaat

29 september 2018 om 20:17 Sport/sport

WOERDEN Dankzij een fraaie zege 1-2 zege op Sportlust'46 meldt Sliedrecht zich bij de bovenste plaatsen in de eerste klasse C. In de eerste helft in Woerden zag het er alles behalve rooskleurig uit voor de gasten uit het baggerdorp. De thuisclub toonde zich vele malen sterker dan Sliedrecht en kwamen binnen het kwartier ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Dat de ploeg van Dennis van der Steen bij rust slechts tegen een 1-0 achterstand aan keek, was dan ook geen reden tot klagen vanuit Sliedrechts perspectief gezien de verhoudingen op het veld. Vreemd genoeg werden in de tweede helft de rollen volledig omgedraaid door de gasten, want ditmaal was het Sliedrecht wat bepaalde wat er op het veld gebeurde. Dit resulteerde eerst in een prima gelijkmaker van Sjoerd van der Waal (1-1) en even later zelfs ook de winnende treffer van Marciano Simonis, die vanaf elf meter doel trof (1-2). Een belangrijke overwinning voor Sliedrecht, wat hiermee opschuift naar de gedeelde tweede plaats achter koploper SVL, tot grote tevredenheid van Van der Steen. ,,Groot contrast tussen de eerste en tweede helft, dat is wel een aandachtspuntje natuurlijk", is de oefenmeester realistisch. ,,Toch is het een groot compliment waard dat het na enkele kleine omzettingen toch gelukt is in de tweede helft. Ik ben heel trots op mijn ploeg", aldus Van der Steen. Zaterdag 6 oktober speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen Heerjansdam, wat met drie punten op plaats zeven terug te vinden is op de ranglijst. De wedstrijd op Sportpark De Lockhorst begint dan om 14:30 uur.