De dames van Sliedrecht Sport wonnen dit weekeinde de Supercup.
De dames van Sliedrecht Sport wonnen dit weekeinde de Supercup. Pim Waslander

Volleybalcompetitie van start

5 oktober 2018 om 11:49 Sport/sport

SLIEDRECHT Met het prolongeren van het winnen van de Supercup (de dames van Sliedrecht Sport wonnen van bekerfinalist Eurosped met 3-1) staat niets meer de start van de competitie in de weg.

door Wim van Mourik

Na weken van voorbereiding heeft trainer-coach Vera Koenen een goed gevoel over de vorderingen van haar selectie, waarin Esther Hullegie nog herstellende is van een fikse knieblessure. ,,Het is mooi om te zien hoe de groep belangrijke stappen maakt in de aanloop naar deze nieuwe maand, waarin al belangrijke Europese wedstrijden op de agenda staan. De afstemming met elkaar gaat steeds beter en het belangrijkste is, dat de groep steeds meer groeit naar een hecht collectief. Tegen Eurosped was sprake van een gezonde dosis wilskracht en strijd, het is mooi om te zien hoe men nieuwe dingen heel snel oppakt en doorschakelt naar een volgende opdracht."

Zo bleef de Supercup op zijn plaats in de prijzenkast van sporthal De Basis en reist de landskampioen zaterdag 6 oktober af naar Amsterdam, waar de seizoensouverture wacht tegen het debuterende Pharmafilter US.

Ook voor het mannenteam wacht een bijzonder weekeinde. Sporthal De Basis wacht zaterdag 6 oktober het debuut van Sliedrecht Sport H1 op eredivisie niveau. Nooit eerder in de 62-jarige historie van de club acteerde men op het hoogste podium van het Nederlandse volleybal. Desalniettemin heeft trainer-coach Paul van der Ven de lat hoog gelegd: ,,En ik niet alleen, vanuit de selectie is de doelstelling neergelegd om te streven naar een plaats in de kampioenspoule, dus wij gaan voor een plaats bij de bovenste zes. Ik ben ervan overtuigd dat dit haalbaar is gezien de progressie die deze groep nog altijd maakt."

De tegenstander van zaterdag is het Talentteam Papendal uit Arnhem, het opleidingsinstituut van de Nevobo. In het Talentteam ontwikkelen jonge talenten zich tot topsporters, die het hoogste niveau aan kunnen en de stap kunnen maken naar een aansprekende carrière in binnen- en buitenland. De optimale faciliteiten van sportcentrum Papendal leveren daar een belangrijke bijdrage. In sporthal De Basis wacht een interessant duel, dat om 19.30 uur van start zal gaan.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie