HKC in slotfase langs Merwede.
HKC in slotfase langs Merwede. Mike Rijnders

HKC nipt langs Merwede

6 oktober 2018 om 19:58 Sport/sport

SLIEDRECHT Aan een zeer spannende streekderby hebben de korfballers van Merwede/Multiplaat zaterdagmiddag geen punten overhouden. Op eigen veld moest de ploeg van trainer/coach Raymond Mollet in de slotfase het hoofd buigen voor de gasten uit Hardinxveld: het werd 16-18 voor HKC. De start van beide ploegen in deze competitie staat redelijk haaks op elkaar: Merwede begon sterk met twee zeges, maar incasseert nu de derde nederlaag op rij. Voor de gasten van HKC precies het tegenovergestelde: zij verloren de eerste twee wedstrijden maar staan na drie achtereenvolgende zeges nu op een keurige derde plaats. Na een goede start en een vroege voorsprong voor Merwede kon HKC in de eerste helft langszij komen en zelfs een nipte voorsprong nemen bij rust (6-8). Een evenwichtige strijd was het ook in de tweede helft en wederom een uitstekende start voor de thuisclub. Met vijf punten op rij kwamen de korfballers uit het baggerdorp zelfs op 11-8 voorsprong, waar vervolgens wederom HKC iets terug kon doen. De enorm spannende slotfase werd ingeleid bij een gelijke stand van 16-16, waarna beide ploegen tot het einde van de wedstrijd vol voor de winst speelden. Dankzij twee knappe afstandsschoten waren het de gasten uit Hardinxveld die uiteindelijk met de punten naar huis gingen dankzij een 16-18 eindstand. Bij Merwede was Anne Marie Mosterd deze wedstrijd de topscorer met 6 punten. Zaterdag 13 oktober speelt Merwede weer een uitwedstrijd: ditmaal om 15:30 uur bij Oranje Wit in Dordrecht.