Bijbelweek in herfstvakantie

14 oktober 2018 om 07:14 lokaal

SLIEDRECHT De Bijbelweek, gehouden in diverse tenten op het ijsbaanterrein, staat weer voor de deur. In de herfstvakantie zijn er van 23 tot en met 28 oktober volop activiteiten. Het thema is 'Zoek het uit!'. De toegang tot alle activiteiten is gratis.
Voor kinderen wordt er op dinsdag tot en met donderdag een KinderBijbelweek gehouden. Alle kinderen uit groep 1 tot en met 5 zijn welkom om met elkaar te zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, toneelstuk, knutselen en muziekinstrumenten te maken (en te gebruiken). De tent gaat deze dagen om 9.15 uur open, het programma duurt van 9.30 uur tot 11.45 uur. Behalve op donderdag: dan eten de kinderen nog lekker pannenkoeken met elkaar en mogen om 11.45 uur ouders en belangstellenden in de tent komen kijken en luisteren, om zo samen de week af te sluiten.

Wie in groep 6 tot en met 8 zit is welkom op dinsdag tot en met donderdagmiddag én –avond vanaf 14.00u (tent gaat 13.30 uur open). Op donderdag mogen vanaf 18.45 uur ook ouders en belangstellenden een kijkje komen nemen. Het programma voor tieners is inclusief maaltijd. Er staan leuke dingen op het programma: Rock Solid, Highland Games, Bijbelverhalen, workshops, apenkooi en een spelshow.

Alle tieners/jongeren die 12 jaar of ouder zijn, zijn welkom bij een apart programma. In dat programma zitten gave onderdelen zoals lasergamen, muziek. LAN Games, naar de Merwelanden, levende bordspellen en natuurlijk ook lekker barbecuen en chillen. Ook bij dit programma is de avondmaaltijd inclusief. Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 uur tot 22.00 uur.

De tent gaat op dinsdagavond om 19.30 uur open voor iedereen die voor het eerst of opnieuw willen ontdekken wie Jezus is. Er wordt begonnen om 20.00 uur (tent gaat 19.30 uur open) en het zal tot ongeveer 22.00 uur duren, waarbij ook voldoende gelegenheid is om na te praten onder het genot van wat lekkers.

Woensdagavond zijn alleen vrouwen welkom. Een speciale avond waarbij alle vrouwen van Sliedrecht kunnen genieten van heerlijke hapjes en allerlei soorten thee (high tea). Naast gezelligheid gaan we ook samen op zoek naar datgene wat ons geluk kan brengen. Het thema is dan ook: 'Zoek het uit! Gelukszoekers?!?!'. Het programma duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Op donderdagmiddag mogen alle senioren komen om samen te zingen onder leiding van Gijs Zonnenberg en Rianne Stouten. Er wordt gezongen van 14.30 uur tot 16.00 uur, om 14.00 uur gaat de tent open. Het belooft een fijne middag te worden. Is vervoer een belemmering, neem dan contact op met de organisatie via 06-20658345.

De laatste activiteit vindt op zaterdagochtend plaats, en is exclusief voor alle mannen van Sliedrecht. Er staat dan een stevig ontbijt klaar waarbij een stevig gesprek mogelijk is. Marc de Gooijer zal in gesprek gaan over het thema 'Zoek het uit'. Het ontbijt vindt plaats van 7.30 uur tot 9.30 uur, de tent gaat om 7.00 uur open.

Niet (kunnen) deelnemen aan activiteiten maar wel de sfeer willen proeven of zin in een goed gesprek? Of gezellig aanschuiven nadat u de kinderen bij de KinderBijbelweek heeft gebracht? Op dinsdag tot en met donderdag staat tussen 9.30 uur tot 11.30 uur koffie/thee klaar, met wat lekkers erbij. Voor de kleinste kinderen is er limonade en speelgoed. Zaterdag worden de tenten opgeruimd en wordt de Bijbelweek afgesloten met een speciale themadienst in de Grote Kerk olv dominee Den Boer.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie