Lotte van Drunen wint beide manches van het ONK 65cc in Axel

16 oktober 2018 om 09:25 Sport/sport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft het Open Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen met een dubbelslag af weten te sluiten in Axel. Van Drunen nam in beide manches kopstart en zette zowel de eerste als de tweede manche volledig naar haar hand.

Axel is een prachtig zandcircuit dat er door de mooie weersomstandigheden ook nog eens perfect bij lag. In de training had ze al snel een goed ritme in handen en wist er een hele snelle tijd uit te persen waarmee ze maar liefst 2,5 sec sneller was dan de tweede man.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, reageerde ze goed en dook als eerste de eerste bocht in. Door direct een hoog tempo in te zetten wist ze binnen een ronde al een voorsprong op te bouwen van vijf seconden. Dit wist ze per ronde verder uit te bouwen en het was dan ook wel duidelijk dat ze het goed naar haar zin had op het circuit. Ze bleef tot in de slotfase snelle rondetijden neerzetten, waarvan haar snelste tijd vijf seconden sneller was dan die van de tweede man. Na een sterk gereden wedstrijd kwam ze als winnares over de finish en keerde tevreden terug naar het paddock.

Vol zelfvertrouwen bereidde ze zich voor op de tweede manche. Net als in de eerste manche wist ze ook nu kopstart te pakken. Ze ging er wederom als een haas vandoor en door een hoog tempo te rijden, liep ze steeds verder weg bij de concurrentie. Na een foutloos gereden wedstrijd wist ze ook deze manche te winnen en heeft hier duidelijk laten zien wat ze in haar mars heeft.

De aankomende weken zal Lotte zich gaan voorbereiding op een aantal supercrosswedstrijden die ze in de winterperiode zal rijden en daarnaast zal ze haar trainingen op seizoen 2019 af gaan werken. De eerstvolgende wedstrijd van Lotte is de internationale supercross in Zuidbroek op 2,3 en 4 november.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie