Female Bluesrock in The Moonshine

24 oktober 2018 om 20:19 lokaal

SLIEDRECHT In The Moonshine staat zaterdag 27 oktober de band Moonshine met female Bluesrock. The Moonshine is geopend vanaf 16.00 uur en de eerste set begint rond de klok van 21.30 uur. Uiteraard is de entree gratis.

Female fronted blues is voor menigeen een relatief nieuw verschijnsel, niet in de laatste plaats door onder andere de samenwerking tussen Beth Hart en Joe Bonamassa. Opvallend genoeg was de female blues al enorm populair in de hoogtijdagen van Moonshine, de zogenaamde roaring twenty's, en is het nooit echt meer weggeweest uit de Amerikaanse scene. Na het ontstaan van de bluesrock begin jaren 60 duurde het even voor ook dames zich aan dit subgenre gingen wagen, maar met klinkende namen als Janis Joplin en Bonnie Raitt blijkt wel dat ook dit genre al lang geen mannen aangelegenheid meer is. Tegenwoordig zijn dames als Ana Popovic, Samantha Fish, Joanne Shaw Taylor, Heather Gillis en vele anderen niet meer weg te denken van de bluespodia en brengt ook de Nederlandse band Moonshine een heerlijk stuk female fronted blues(rock).

Passie, energie en een goede sfeer zijn bepalende factoren voor Moonshine. De band produceert een rauw maar swingend geluid in een mix van bekende en minder bekende nummers. De basis van Moonshine wordt gevormd door een combinatie van ervaring en de diverse achtergronden van de bandleden. De kers op de taart is bluesrock-diva Lisa, die als een ware wolf in schaapskleren het repertoire van een bijzonder elan voorziet. Nummers van onder meer BB King, Albert King, John Lee Hooker, Muddy Waters en vele anderen worden voorzien van een stoere vrouwelijke touch, die mensen niet snel verwachten bij het uiterlijk van deze dame.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie