Floris Verweij matchwinner
Floris Verweij matchwinner Jerry van Rekom

Eerste team Sliedrecht knokt zich naar winst

4 november 2018 om 22:17 Sport/sport Deel je nieuws

SLIEDRECHT – In de derde ronde van de landelijke competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht gewonnen van het op papier veel sterkere Bergen op Zoom 1.

Teamleider Joost Stoker zag zijn team na een spannende wedstrijd nipt winnen met 4,5-3,5. Met  twee invallers bleek Sliedrecht over het grootste uithoudingsvermogen te beschikken, want na 5 uur spelen wist Floris Verweij het winnende punt te scoren.

De wedstrijd bleef lang in evenwicht en dat resulteerde in remises van de jonkies William Gijsen en Jorik Klein. Invaller Martijn Stoker speelde sterk, maar miste in het middenspel een goede voortzetting en verloor daarna geruisloos. De achterstand werd weggewerkt door kopman Wim Pool, die zich vanuit mindere stelling naar de winst knokte. De stand bleef gelijk na remises van invaller Willem Kuiper en Arjan van der Leij.

In het vijfde uur bleef het spannend en een gelijkspel leek aanstaande. Daar dachten Floris Verweij en Teunis den Rooijen echter anders over. Den Rooijen wist zijn mindere stelling om te toveren tot een dik verdiende remise, terwijl Verweij, zoals gebruikelijk in tijdnood, zijn verbouwereerde tegenstander van het bord combineerde (4,5-3,5).

De nipte overwinning was zeker verdiend en zodoende blijft Sliedrechts vlaggenschip in de top van de landelijke derde klasse meedraaien.

advertentie
advertentie