Controleren of de brand goed is geblust
Controleren of de brand goed is geblust Helena Korbee

“Nu weet ik het zeker, ik ga bij de vrijwillige brandweer.”

28 november 2018 om 09:26 lokaal Deel je nieuws

Ed van Tuijl is 74 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Hij woont op een gezellige woongroep met zes andere (zeer) ernstig verstandelijk beperkten in Sliedrecht. Dagelijks kijkt hij in autoboeken en dan het liefst in boeken met een rode Ferrari. Zijn grootste wens is om ooit met een rode Ferrari te mogen meerijden.

Begeleidster Nannie vertelt: “Wij kennen niemand met een rode Ferrari dus ging ik op zoek naar een wensstichting die dit voor Ed zou kunnen regelen. Wensstichting SHAMAJO is er speciaal voor mensen met een beperking en kent gelukkig geen leeftijdsgrens. Na het invullen van het wensformulier op hun website, ging het balletje al snel rollen.”

Op zaterdagochtend 24 november was het zover. Een prachtige rode Ferrari, beschikbaar gesteld door Witmer & Odijk te Warmond, reed de straat in en stopte voor de woning van Ed. Toen Ed de auto zag, begonnen zijn ogen te glimmen. Toen hem gevraagd werd om gehurkt voor de auto te gaan zitten voor een foto wilde hij dat eerst niet. Hij wilde gewoon instappen en gaan rijden. Zijn zus Irene kreeg hem uiteindelijk toch ‘op de knieën’ voor de foto. Na nog wat foto’s door lokale nieuwssite Sliedrecht24 kon Ed eindelijk instappen. Chauffeur Gijs reed een prachtige route door de polder en langs de molens in Kinderdijk.

Ondertussen verzamelden de andere familieleden van Ed zich bij Brasserie De Dijk. Ed kwam toeterend aanrijden en was zichtbaar verrast toen hij zijn andere twee broers en twee zussen zag met aanhang. Na een heerlijke lunch kreeg Ed knuffel Fielmie, mascotte van de stichting, overhandigd.

De wensdag van Ed was hiermee nog niet ten einde: om half twee werd het gezelschap verwacht bij de brandweerkazerne. Ed werd daar in een echt brandweerpak gehesen. Daarna mocht hij tot zijn grote vreugde plaatsnemen in een brandweerwagen en ging de hele club een stukje rijden. Onderweg kwam er een ‘echte’ melding binnen van een brand in de polder. Ed wees de brandweermannen de weg en toen ging de sirene ook nog aan! Eenmaal bij de brand aangekomen, ging Ed er direct op af samen met brandweermannen Marcel, Marko en Léon. Met een echte brandslang was de brand binnen een mum van tijd geblust.

Terug bij de brandweerkazerne kreeg iedereen nog een lekkere kop koffie of thee met een lekkere koek. En Ed kreeg nog meer cadeautjes: een muts, een lampje en een sleutelhanger. En toen wist hij het zeker: hij wil bij de vrijwillige brandweer!

Zwaaien als een echte VIP
Ed en zijn familie
advertentie
advertentie