Sliedrecht blijft maar winnen
Sliedrecht blijft maar winnen Mike Rijnders

1 december 2018 om 21:18 Sport/sport

SLIEDRECHT Het begint bijna te wennen voor Sliedrecht, maar de ploeg van trainer/coach Dennis van der Steen heeft zaterdagmiddag wederom drie punten bijgeschreven. Ditmaal werd Oranje Wit op Sportpark De Lockhorst met 3-2 verslagen, maar heel eenvoudig kwam de overwinning niet tot stand. Al binnen tien minuten keek de thuisclub tegen een 0-1 achterstand aan, waarna het zich in het vervolg van de eerste helft uitstekend herstelde. Nauwelijks tien minuten na de openingstreffer kwam Sliedrecht langszij via Marciano Simonis (1-1), die vanaf elf meter rustig bleef. In het laatste kwartier nam de thuisclub verder afstand met behulp van twee snelle goals van Dennis Verhoef (2-1 & 3-1). Met een marge van twee zag het er halverwege goed uit voor de ploeg van Van der Steen, waarna hij zijn ploeg aan het begin van de tweede helft zag vergeten de wedstrijd definitief in het slot te gooien met een vierde goal. In plaats van een marge van drie werd het zelfs nog spannend omdat Oranje Wit de aansluitingstreffer produceerde (3-2) en Sliedrecht hierdoor nog onnodig onder druk kwam te staan in de slotfase. Uiteindelijk werd, tot opluchting van de oefenmeester van de thuisclub, de winst vakkundig veilig gesteld. ,,Wij vergeten de 4-1 te maken en dan was de wedstrijd gespeeld geweest. Nu hebben wij Oranje Wit in leven gehouden en maakten we het onszelf nog onnodig moeilijk. Ik denk dat we hebben laten zien dat we ook mentaal zeer sterk zijn door de voorsprong uiteindelijk niet meer weg te geven", aldus Van der Steen. Volgende week speelt Sliedrecht een uitwedstrijd bij subtopper Nieuw-Lekkerland.