Lotte van Drunen wint in twee klassen in supercross in Schijndel

11 december 2018 om 10:51 lokaal

SCHIJNDEL Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft het afgelopen weekend de supercross in Schijndel weten te winnen. Lotte leverde hier een knappe prestatie omdat ze dit niet alleen in de 65cc kleine wielen deed maar daarnaast ook de 65cc grote wielen/85cc kleine wielen klasse op haar naam schreef.

In eerste instantie zou Lotte alleen deelnemen in de 65cc kleine wielen maar toen ze aan kwam, hoorde ze dat er ook nog ruimte was in de 65cc grote wielen/85cc kleine wielen klasse. Lotte wilde ook graag in deze klasse meerijden, wat betekende dat ze in twee verschillende klassen van start ging.

In de tijdtraining op zaterdag had Lotte een goed ritme te pakken en wist in beide klassen de snelste tijd op de klok te zetten. Het nadeel van dat ze in twee klassen reed, was dat ze direct achter elkaar moest rijden. Op zaterdag reed ze in totaal zes manches en op zondag kwam ze aan de start in vier manches.

In de 65cc kleine wielen wist ze drie keer kopstart te pakken en alle drie de keren met ruime voorsprong te winnen. Ook in de andere klasse ging het Lotte goed af en wist ze vrijwel gelijk de koppositie in handen te nemen. Ze reed snellere rondetijden dan in de andere klasse en wist ook hierin alle drie de manches te winnen.

Als leider in het klassement begon ze vol goede moed aan het zondagprogramma. Ditmaal zat er tussen haar beide klassen een extra klasse tussen waardoor ze iets meer rust had. Op deze dag won ze de 65cc kleine wielen en ook in de hogere klasse won ze de vierde manche. In de vijfde en laatste manche had ze even tijd nodig om opgang te komen. Ze herstelde zich goed en kwam aan het achterwiel van de tweede man als derde over de finish.

Lotte heeft dit weekend een topprestatie neergezet waarin ze negen van de tien manches wist te winnen. Later in deze maand zal Lotte in actie komen in de supercross in Rosmalen. De dame uit Sliedrecht traint momenteel op zowel de kleine als de grote wielen en test hoe het is om met een RIWA frame te rijden.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie