Vrijwilliger bij Home-Start

24 januari 2019 om 07:50 lokaal

SLIEDRECHT Zoek je vrijwilligerswerk voor een dagdeel per week? Heb je ervaring met opvoeden? Wil je een steuntje in de rug bieden aan ouders met kinderen? Dan is Home-Start misschien wat voor jou! Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks ga je bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning gaat een gezin weer op eigen kracht verder.

Een vrijwilliger over Home-Start: ,,Als vrijwilliger groei je met een gezin mee. Samen met het gezin probeer ik hun eenzaamheid te doorbreken, contacten te leggen. Dat gaat niet vanzelf, maar steeds weer ben ik verrast wat je samen kunt bereiken. Door dit alles ben ik persoonlijk heel erg gegroeid. Ik ben heel veel mooie mensen tegengekomen."

De begeleiding door Home-Start is goed en nieuwe vrijwilligers krijgen een training. De coördinator begeleidt hen bij het ondersteuningsproces. Er start een nieuwe training 1 februari.

Ook het gezellige team versterken? Bel voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start Sliedrecht Sascha Zonneveld telefoon: 06 202 493 28 of stuur een mail naar: s.zonneveld@humanitas.nl.

Meer informatie is beschikbaar op: www.home-start.nl of www.humanitas.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie