The MoonShine rockt voor Gambia

18 januari 2019 om 19:54 lokaal

SLIEDRECHT Zaterdag 19 januari vindt er tussen 16.00 uur en 20.00 uur een benefietmatinee plaats in The MoonShine in Sliedrecht. Deze staat geheel en al in het teken van het goede doel 'Gambia Nyodema, Grow with a Smile'.

Enkele jaren geleden gingen Sliedrechters Lia en Rob de Wit voor het eerst op vakantie naar Gambia. Zij raakten ter plekke besmet met een (goedaardig) virus en keerden daardoor vele malen naar het land terug. Naast de goederen die zij meenamen en hun financiële ondersteuning, hielpen zij ook persoonlijk mee met de bouw van een nieuwe school.

Vorig jaar augustus richtten zij zelfs samen met Hans Hoogenboezem en Mirjam Lankreijer een stichting op, om de kinderen aldaar nog beter te kunnen helpen. Het woord Nyodema betekent help elkaar en de organisatoren van de middag proberen hier gevolg aan te geven.

Er is vrije toegang tot deze benefiet, maar donaties worden zeer gewaardeerd. Alle opbrengsten komen ten goede aan de Nyodema kleuterschool. Op dit moment biedt de stichting aan 89 kinderen, verdeeld over drie klassen, goedkoop onderwijs aan in Ebo Town in Gambia.

Men is bezig met de aankoop van de compound waarop de school staat, zodat daar in de toekomst een basisschool gestart kan worden en de kinderen liefst negen jaar onderwijs kunnen volgen. Hierdoor krijgen zij dan een grotere kans op een beter leven. De licentie voor de basisschool is inmiddels afgegeven door het ministerie van onderwijs in Gambia.

Een gedeelte van de baromzet wordt door The MoonShine (dezelfde dag viert deze gelegenheid het tweejarig bestaan) letterlijk en figuurlijk geschonken. Verder zullen de lokale bands The Leftovers en Blake Middle belangeloos optreden. De middag wordt aan elkaar gedraaid door DJ Ries Polderman. Er zal een interessante presentatie te bezichtigen zijn en er wordt zelfs aan de inwendige mens gedacht.

Op de site www.gambianyodema.nl is verdere informatie te vinden. Ook het rekeningnummer van de (ANBI) stichting. Bedrijven kunnen sponsoren, maar ook particulier al vanaf 2 euro per maand.

The MoonShine is gevestigd aan de Stationsweg 3 in Sliedrecht.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie