Afbeelding
vv Sliedrecht

Sliedrecht bereidde rest van seizoen voor onder Spaanse zon

19 januari 2019 om 08:55 Sport/sport

SLIEDRECHT De A- en B selectie van de v.v. Sliedrecht hebben deze week met twee pittige trainingen de voorbereidingen afgerond voor de start van de tweede helft van de competitie. De selecties van de trainers Dennis van der Steen en Hanno van den Herik zijn prima door de 4 weken durende (korte) winterstop heen gerold en staan optimaal gemotiveerd aan de start in het komend weekeinde, wanneer de A selectie op bezoek gaat bij Geinoord Nieuwegein en de B selectie de strijd aan gaat bij en met Hardinxveld 2.

door Wim van Mourik

Het was even wennen om vanuit de aangename temperaturen (20 graden) in het Spaanse Valencia amper 48 uur later de (bijna) vrieskou te trotseren op sportpark De Lockhorst. Toch vlogen de vonken eraf op de training en kon de technische staf - met Dennis van der Steen, Jean-Philip Becht en Vincent Grizell - concluderen dat de fitte selectie klaar is voor de belangrijke tweede helft van het seizoen, waarin het maar één doel heeft: kampioen worden in de eerste klasse C.

VALENCIA Jean-Philip Becht laat de hoofdpunten van een lang weekend Valencia nog even de revue passeren: ,,Wij zijn vrijdagmorgen vroeg vanuit Eindhoven naar Spanje gevlogen en waren omstreeks 9.30 uur in het hotel. Vervolgens hebben Dennis, Vincent en ik de omgeving verkend en hebben wij na de lunch een oefenwedstrijd gespeeld tegen zondag eersteklasser Den Hoorn, dat met 3-2 van ons wist te winnen. Een nuttige wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander, waar met name in de tweede helft de vermoeidheid na het vroege opstaan en het reizen de kop opstak. Daarna hebben wij in de avonduren met elkaar een leuke voetbalquiz gespeeld, waar Gavir en Ryan de hoofdprijs wonnen. Zaterdagmorgen is er prima getraind door 1 & 2 op een prima accommodatie. Daarna hebben wij een wedstrijd gezien in de Spaanse Primera Division, Valencia-Real Vallodolid (1-1), en was het programma voor de avond vrij. De afsluitende zondag is er een wandeling gedaan in de omgeving en zijn wij na een relaxte zondagmiddag (fietstochtje door Valencia met de TS) in de avonduren weer terug gevlogen."

ACCEPTATIE EN RESPECT Teambuilding was het hoofddoel van het uitstapje naar de kustplaats in het oosten van Spanje. Dennis van der Steen: ,,Natuurlijk lag er al een goede basis qua sfeer en onderling respect en dat is hier alleen maar gegroeid. Je ziet ook op trainingen dat er sprake is van een gezonde dosis passie, en dat je elkaar soms in felle discussies de waarheid kan zeggen, maar dat de acceptatie er vervolgens ook is."

VOL AAN DE BAK Deze maand nog mag Sliedrecht meteen stevig aan de bak: behalve wedstrijden tegen Geinoord (uit) en W.N.C. (thuis) staat op dinsdag 22 januari in Breda het bekerduel tegen hoofdklasser Baronie op de agenda.

,,Een tegenstander van een hoog niveau, daarom waren de oefenwedstrijden tegen Jong Sparta (0-2) en Kozakken Boys (0-4) erg nuttig. De handelingssnelheid ligt dan veel hoger en daarom waren dit goede testcases voor datgene, dat wij in Breda mogen verwachten. Wij zijn over het algemeen goed overeind gebleven en zijn zeker niet weggespeeld door twee teams, die toch maar even drie klassen hoger spelen."

PERSPECTIEF Terugblikkend op de eerste helft van het seizoen ziet Becht nog altijd veel perspectief. ,,Het collectief stond voorop, de uitslagen waren misschien niet altijd even spectaculair, maar het goede veldspel bracht ons echter op de positie van koploper. Wij hebben soms geluk gehad met doelpunten in de slotfase, maar geluk dwing je ook af en het werd steeds afgedwongen op basis van een goede instelling, een goede conditie en een rotsvast geloof in eigen kunnen. En het is goed om te zien dat de rek er nog lang niet uit is We maken nog altijd progressie en dat geeft een goed gevoel richting de tweede helft van het seizoen."

Het feit, dat Sliedrecht in 12 wedstrijden slechts 7 tegentreffers moest incasseren, is natuurlijk een verdienste van een solide defensie met een klassedoelman als Mathijs Donatz aan het hoofd. Vincent Grizell: ,,Het is een genot om met hem te werken op trainingen en hij is daarnaast ook een echte leider in wedstrijden, waar hij op cruciale momenten zijn mannetje stond en punten pakte voor zijn team."

AMBITIES EN HANDVATTEN Over de ervaringen binnen de voetbalvereniging Sliedrecht is het trio overwegend positief. Van der Steen: ,,De club heeft de gezonde ambitie om weer de stap terug te maken naar de hoofdklasse. Dat gaat niet zomaar op stel en sprong, dat moet weloverwogen en stapsgewijs gaan. Daarin willen wij natuurlijk ook graag een rol in spelen, wij hebben de ervaring in huis om handvatten aan te reiken die nodig zijn om die promotie te kunnen bewerkstelligen. Er zijn goede contacten met de technische commissie, daarbij hebben Aart en Cock Goedhart ook kunnen zien hoe wij als groep functioneren. Ook zij zijn met een goed gevoel uit Valencia terug gekomen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie