Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

AVG-cursus voor Sliedrechtse organisaties

21 januari 2019 om 08:00 lokaal

SLIEDRECHT Alle organisaties binnen Europa moeten meer rekening houden met de privacy van mensen (AVG). Om organisaties te helpen om de AVG goed na te volgen, organiseert Sportservice ZuidHolland een cursus 'AVG-proof'.

Sportservice Zuid-Holland houdt een korte en praktische cursus van twee avonden, waarbij de deelnemende Sliedrechtse organisaties door een AVG-expert worden begeleid. Tijdens de eerste avond wordt ingegaan op de noodzaak en theorie achter de wetgeving. De tweede avond worden de puntjes op de 'i' gezet et betrekking tot de uitvoering van de benodigde acties. Na de twee avonden zijn alle deelnemende organisaties 'AVG proof' en ontvangen zij een verklaring waarmee zij aangeven alles te hebben gedaan om aan de AVG te voldoen.

De cursus vindt plaats op woensdag 23 januari en woensdag 13 februari van 19.30 tot 21.30 uur op het gemeentekantoor in Sliedrecht.

Voor meer informatie en inschrijven voor de cursus kan contact worden opgenomen met Caroline Wilbrink door een e-mail te sturen naar CE.Wilbrink@Sliedrecht.nl. Per organisatie is plaats voor twee deelnemers. Opgeven voor de cursus is mogelijk tot maandag 21 januari 17.00 uur. Na inschrijving ontvangen inschrijvers meer praktische informatie over de cursus.

Niet deelnemen aan de cursus, maar wel hulp nodig bij de inzet van AVG? Stichting AVG Verenigingen heeft een AVG-tool ontwikkeld die eenvoudig en op de juiste manier de AVG-wetgeving invoert binnen de vereniging. De tool kan aangevraagd worden bij de sportbond.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie