Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Desillusie

26 januari 2019 om 16:59 Lokaal/Column

Je bent stekeblind of je hebt echt een hele slechte smaak, mocht je je nog niet gestoord hebben aan de roestbakken, excuus bloembakken op de kerkbuurt. Ik heb het hier over het stukje dijk ter hoogte van Pand 33. Het initiatief om de auto's hen snelheid te ontnemen en hiermee gelijk de boel wat op te fleuren wordt zeer gewaardeerd. Maar echt, was er nu niks beters op voorraad? Op het winkelend gedeelte van de Kerkbuurt doken deze bakken ook al op. Gelukkig waren er creatievelingen mee aan de haal gegaan door hier met krijt inspirerende leuzen op te verkondigen. Misschien een idee om de vertrekkende klanten van Dixies niet alleen met een stickie maar ook met een krijtje naar huis terug te laten keren. Je schijnt er een stuk creatiever van te worden. Of is het een sprookje waar je vanzelf in gaat geloven als je het maar vaak genoeg hoort. Het welbekende placebo- effect? Ik heb het hier over het effect na het oproken van een stickie. Niet het krijtje. 

Voor degenen die niet bekend zijn met het placebo-effect. In het algemeen gezegd spreekt men van een heilzame of behagende werking die uitgaat van positieve suggesties. Kort maar krachtig: Iets werkt omdat de betrokkene erin gelooft. De uitwerking van placebo's hangt sterk af van de herhaling en regelmaat. Ik denk dat de gemeente met het herhaaldelijk plaatsen van deze bakken daar een beetje last van heeft. Hetzelfde als met het mooie bericht dat op de locatie waar vroeger de stomerij zat, ter hoogte van het van het Winklerplein, een gezondheidscentrum komt. Als je in eerst geloofde in de geruchten dat de Chinees er naar toe zou verhuizen, waar menig bewoner van de Frans Hals straat nog netjes gezegd, niet echt om stonden te juichen. Denk aan de bijkomende geuren in je tuin van de niet naar bloemetjes ruikende afvalbakken, is dit natuurlijk geweldig nieuws! 

Het neemt een beetje de teleurstelling weg dat hier geen grote Action of zoals ik had gehoopt, een sportschool gepresenteerd zou worden.

Bovenstaande is niet bedoeld om de gemeente af te branden of alleen maar commentaar te leveren. Dat zou te makkelijk zijn.  Eerlijk is eerlijk, ik ben naarstig op zoek naar een placebo die mij uit deze januari dip kan halen. Want zoals we allemaal het spreekwoord kennen: Alle kleine beetjes helpen! En de mug spuugde in zee.

Kelly Petrie

Kelly Petrie

advertentie
advertentie