Fortis wint van Merwede/Multiplaat

27 januari 2019 om 20:02 Sport/sport Deel je nieuws

Na de nederlaag van vorige week is het Merwede/Multiplaat niet gelukt om zich te herstellen tegen Fortis. In Zeeland werd het 27-25

Vanaf minuut één liep de ploeg uit Sliedrecht achter de feiten aan. Fortis begon scherp aan de wedstrijd en nam al snel een 3-0 voorsprong. Merwede/Multiplaat had moeite met het achter verdedigen van Fortis en maakte daarom gehaaste en onnodige fouten. Bij 4-1 kreeg Merwede/Multiplaat een strafworp mee. De strafworp werd ook netjes afgerond maar werd afgekeurd door de scheidsrechter omdat Ramon van Meeteren op de stip gestaan zou hebben. In plaats van 4-2 werd het 5-1. Fortis zou halverwege de eerste helft verder uitlopen naar een 9-3 voorsprong. Merwede/Multiplaat knokte zich echter aanval voor aanval steeds meer terug in de wedstrijd. Het harde werken werd beloond met een 10-10 tussenstand. Toch kon de ploeg niet voorkomen dat het met een 14-12 achterstand de kleedkamers opzocht.

Na de rust was het gelijk de treffer voor Fortis die daarmee het verschil weer op 3 bracht. Merwede/Multiplaat kon wel gelijk antwoorden en kwam op 16-16 weer langszij. Toch was het weer Fortis dat uitliep naar een 19-16 voorsprong. Het zag Fortis zelf uitlopen tot 22-18 en 24-20. Merwede/Multiplaat kwam nog heel dichtbij bij 26-25 maar het was uiteindelijk Fortis dat de score op 27-25 bepaalde.

Helaas moest Merwede/Multiplaat de punten aan Fortis laten. De onzuivere afronding in de aanval en de 9(!) strafworpen tegen, hebben de ploeg uit Sliedrecht de das om gedaan. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RWA op het programma. Merwede/Multiplaat won de eerste wedstrijd van RWA met 27-29. De ploeg kan de steun aanstaande zaterdag dus goed gebruiken. Wedstrijd start om 19:35 in sporthal De Stoep.

Scores Merwede/Multiplaat: Tessa Visser 5; Steven Bakker 4; Dennis van Eijl 4; Vincent Bakker 3; Ramon van Meeteren 2; Eveline Bakker 2; Anne Marie Mosterd 2; Jeffrey van Son 1; Rosanne Bakker 1; Twan van de Wetering 1.