Historisch Moment Sliedrecht

13 februari 2019 om 21:52 lokaal

SLIEDRECHT Oude foto: Kruidenier Koppelaar. De kruidenierswinkel van vroeger is dan wel verdwenen, maar zeker niet vergeten. Waar is de tijd gebleven van het afwegen van de suiker, het in potten doen van stroop, de toonbank en planken met allerlei artikelen langs de wand?!

'Het straatje van Koppelaar heeft nog de naam Bilderdijkstraat gehad, maar 'Koppelaerestraetjie' was het bekendst. Later was het de Witte de Wittstraat. De winkel van Koppelaar was klein maar fijn! Het was de tijd dat de kruidenier nog langs kwam om het boekje op te halen en later die week de boodschappen thuis bezorgde. Meestal zat er voor mij een choco-tof bij.'Shag en sigaretten halen voor mijn vader toen hij tig jaar terug nog rookte. Soms achterom als je iets vergeten was. Kon toen nog !' 'Veel snoep gehaald in de pauze van de MULO. Voor 10 cent een pennywafel, knotsen en zwart-wit.' Snoepjes met ABBA plaatjes.

'Sinds ruim 4 jaar wonen wij in dit fijne pand! Als de zon op de gevel schijnt, zie je de teksten nog door het gevelschilderwerk heen!' 'Mijn broer werkte daar tot hij zelf een winkel opende in Dordrecht. Veel herinneringen aan Koppelaar, zoals "Meisje"!

Nieuwe foto: Een bekend beeld uit vroeger tijden. Wie herinnert zich de 'plee' nog. Als er iets gelukkig tot het verleden hoort is het wel het op de foto afgebeelde.
Laat eens weten of u nog herinneringen aan deze situatie heeft. Dit kan naar Bas Lissenburg. bas@historie-sliedrecht.nl

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie