Onderzoek zand in de vakantie

25 februari 2019 om 08:00 lokaal

SLIEDRECHT Zoals in elke schoolvakantie is er ook in de voorjaarsvakantie (23 februari tot en met 2 maart) voor kinderen weer van alles te beleven in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. In het Zandlab leren kinderen als 'zandonderzoeker' alles over zand. Ook kunnen ze hun eigen zandkunstwerkje maken door een doorzichtig flesje te vullen met gekleurd zand.

Passend bij de huidige expositie 'Zand in beweging' - over zandwinning en zandtransport in Nederland - is er in de voorjaarsvakantie een leuke kinderactiviteit. Aan een speciale knutseltafel gaan kinderen van 8 jaar en ouder een doorzichtig flesje in de vorm van een schelp vullen met gekleurd zand. Zo kan iedereen zijn eigen unieke kunstwerkje maken. Jongere kinderen kunnen samen met een (groot)ouder te komen knutselen.

In het speciale Zandlab leren kinderen van 8 jaar en ouder meer over de eigenschappen van zand. Met een echte wetenschappers-jas en klembord gaan ze aan de slag. Zo kunnen ze zandkorrels bekijken onder de microscoop, grind opmeten, zand zeven en ontdekken welk zand waar in Nederland voorkomt. Als ze na afloop hun vragenformulier inleveren bij de balie, krijgen ze een kleine attentie.

Tijdens de voorjaarsvakantie is het museum geopend op zaterdag 23 februari van 13.30 tot 17.00 uur en van dinsdag 26 februari tot en met zaterdag 2 maart van 13.30 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.baggermuseum.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie