Sliedrecht achteloos langs Geinoord

25 maart 2019 om 09:25 lokaal

SLIEDRECHT Het eerste elftal van v.v. Sliedrecht spoelde afgelopen zaterdag de kater van een week eerder tegen hekkensluiter GJS gemakkelijk weg met een 8-1 overwinning op het laag geklasseerde Geinoord.

Direct vanaf de aftrap leek de wedstrijd op de openingsfase van het Nederlands elftal, twee dagen eerder. Hakan Tokul werd echter vlak voor de zestienmeterlijn neergehaald en Sliedrecht kreeg zodoende niet meer dan een vrije trap van de in het fel oranje gestoken jonge scheidsrechter Niels Boel. Een goede minuut later schoot Sjoerd van der Waal de eerste treffer van de middag binnen. In de elfde minuut verdubbelde Dennis Verhoef de score van dat moment. Hierna zakte Sliedrecht onbegrijpelijk weg en kwam zowaar even onder druk te staan. Aanvaller Timo Meerding - hij maakte in januari de enige treffer in de uitwedstrijd van Sliedrecht tegen deze ploeg uit Nieuwegein - profiteerde van slap verdedigen en scoorde de 2-1. Echter binnen een minuut tikte Luciano van Harlingen de derde van Sliedrecht binnen. Bij deze stand moest keeper Mathijs Donatz overigens nog wel een keer handelend optreden toen hij gestrekt met zijn rechterhand de bal naast zijn doel ranselde. Na een prachtig driehoekje scoorde Dennis Verhoef de 4-1 en in de blessuretijd van de eerste helft schoot Marciano Simonis een penalty onberispelijk binnen. Met een 5-1 stand gingen beide teams aan de thee.

Na rust een zelfde beeld. Sliedrecht was oppermachtig en Geinoord speelde nauwelijks iets klaar. Eén van de trouwe supporters die zelfs een eigen bord langs het hoofdveld hebben staan, Theo de Jong, vond het onverklaarbaar dat Sliedrecht de eerdere wedstrijd tegen deze tegenstander had verloren. Dennis Verhoef tikte zijn derde treffer van de middag binnen, waarna de keeper van Geinoord vervolgens door een knappe kopbal van invaller Jeroen Muilwijk werd verschalkt. Met bal en al gleed de sluitpost over zijn eigen doellijn. De laatste goal van de middag was voor Sjoerd van der Waal, die enkele keren daarvoor al zeer ongelukkig was geweest in de afwerking. Had het vizier van diverse spelers wat scherper gestaan, dan had de score ruim in de dubbele cijfers uit kunnen vallen.

Komende week speelt v.v. Sliedrecht thuis in de kwartfinale van de districtsbeker tegen tweedeklasser Serooskerke. Ook zij wonnen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen de nummer voorlaatst in hun competitie (v.v. Krabbendijke) met ruime cijfers: 7-2. Ondanks andere berichtgeving is de aanvang van deze bekerwedstrijd 14.30 uur.