Lastige pot met victorie als beloning

28 maart 2019 om 08:58 Sport

SLIEDRECHT De eerste set was even inkomen. Sliedrecht Sport kon geen servicedruk zetten, waardoor Eurosped vrij spel had voor de aanval. Het blok van de thuisploeg hing in het begin ook erg goed. Halverwege de set kwamen de Sliedrechters meer in het spel en werd de inhaalrace ingezet. Helaas net te laat: 25-21.

Ook set 2 was niet erg overtuigend van Sliedrechtse kant, maar er werd wel ontzettend hard gevochten. Met 23-25 werd de stand weer in evenwicht getrokken. Doorpakken naar het normale niveau zou hebben gemoeten, maar helaas was set 3 enigszins te vergelijken met de eerste doorgang. Eurosped speelde erg goed. De Sliedrechters haalden het niveau niet helemaal en de servicedruk lag te laag. Wederom goed terug gekomen in de tweede helft maar 'too little, too late', zoals dat mooi heet: 25-20.

Set 4 ging beter, ondanks een lastige start werd er keurig herpakt en doorgezet naar 19-25. In de vijfde set was het Sliedrecht dat de klok sloeg. Zonder echte servicedruk, maar wel met aanvallend puik spel: 10-15 en wederom twee puntjes in de tas.

De finale om het landskampioenschap wordt toch steeds reëler. Zaterdag tegen Regio Zwolle zijn nog twee puntjes nodig en dan is de ploeg definitief toegelaten tot de eindstrijd.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie