De droom van de jonge zieke Lindsey's is een van de voorbeelden van het werk van Dromen zonder beperking.
De droom van de jonge zieke Lindsey's is een van de voorbeelden van het werk van Dromen zonder beperking. Kelly Petrie

Dromen zonder beperking viert feest

5 april 2019 om 09:09 lokaal

SLIEDRECHT Aanstaande zaterdag 6 april behaalt stichting Dromen zonder beperking een mijlpaal. Het 5-jarig bestaan wordt met alle genodigden groots gevierd. Voorzitter Jantine van Wijngaarden: ,,We willen met deze feestelijke bijeenkomst ook gelijk al onze vrijwilligers, sponsoren en donateurs bedanken. Zonder hen hadden wij dit nooit kunnen waarmaken."

door Kelly Petrie


Jantine van Wijngaarden nam vorig jaar het voorzitterschap over van bedenker en oprichter Peter van Borst. ,,Het was 5 jaar geleden zijn droom om iets moois op te richten. Een stichting die dromen van mensen met een beperking waar maakt. Zijn droom, maar mede daardoor van vele anderen, zijn uitgekomen."


Van Wijngaarden: ,,Ik zat al in het bestuur en net als alle andere vrijwilligers, heb ik zo'n groot hart voor deze stichting. Ik nam met alle liefde het stokje van Peter over. Net als ieder ander hebben ook mensen met een beperking dromen. Maar het allermooiste aan dromen is: er bestaan daarin geen beperkingen. Alles is mogelijk. En wij mogen en kunnen deze dromen werkelijkheid maken."


Ze vertelt verder: ,,Stichting Dromen zonder beperking, of kortweg DZB, is ontstaan vanuit een passie. Ons doel: 'Zij die dagelijks door een beperking al ontzettend veel moeite hebben met de voor ons simpelste bezigheden een onvergetelijk mooie dag laten beleven en even niet stilstaan bij alle problemen."


Van Wijngaarden vertelt over de verschillende dromen: ,,Hoe een kleine droom heel groot kan zijn hebben we met eigen ogen kunnen zien bij Riens. Een 63-jarige inwoner van Sliedrecht met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Hij beleeft enorm veel plezier aan het versnipperen van papier en werd door ons droomteam verrast met een reis door de wereld van papierrecycling. En omdat Riens graag in zijn vertrouwde omgeving wou blijven was dit alles mogelijk vanaf zijn eigen balkon. Of de droom van de 7-jarige Lindsey, een pittige dame, maar ook geboren met een ernstige hartafwijking. Een leven vol beperkingen even laten vergeten door haar 1 dag prinses Elsa uit de film Frozen te laten zijn. De blik in de ogen van Lindsey zei alles. De dag van Lindsey, haar moeder, maar ook van ons dreamteam kon niet meer stuk."


Het lijkt nu even rustig, maar achter de schermen is het team van DZB druk bezig met de voorbereidingen van maar liefst vijf mooie dromen. ,,We krijgen natuurlijk ontzettend veel aanmeldingen dus werken we met een wacht- en activiteitenlijst. Er zijn inderdaad een aantal voorwaarden, waarvan de belangrijkste is dat de dromer zelf uit Sliedrecht komt en er totaal geen middelen zijn uit eigen initiatief om de droom te realiseren."


,,We hopen natuurlijk dat we aanstaande zaterdag onder het genot van een hapje, drankje en de live band 'United by Music met alle genodigden de uitgekomen dromen kunnen herbeleven."


Nieuwsgierig geworden naar wat 'Dromen zonder beperkingen' voor een ander of ook voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op www.dromenzonderbeperking.nl of mail naar info@dromenzonderbeperking.nl.

Kelly Petrie

advertentie
advertentie