Een optreden van United by Music.
Een optreden van United by Music. United by Music

United by Music tourde in Roemenië

26 mei 2019 om 08:05 lokaal

SLIEDRECHT De band van United by Music heeft een bijzondere tour achter de rug. De band toerde 12 dagen door Roemenië en trad maar liefst 10 keer op. Het succes en enthousiasme van de toeschouwers maar groot en hartverwarmend. De toer met meerdere doelen was meer dan geslaagd. De 10 artiesten van United by Music zijn weer een bijzondere ervaring rijker. Hoogtepunten waren het optreden in het Bran Kasteel, ook wel Draculakasteel genoemd en het Outsider Fest met meer dan 2.000 bezoekers.

De toer werd vooral gedaan om de kersverse stichting en artiesten van United by Music Romania onder de aandacht te brengen. In Transsylvanië is vorig jaar door Joris van Wijngaarden een stichting opgericht om ook hier muzikaal talentvolle mensen met een beperking op te leiden en op te gaan treden. Niet eenvoudig in een land dat nog in ontwikkeling is en waar er vooral op zorggebied voor mensen met een beperking nog veel te doen is. Toch wist men afgelopen jaar 10 talenten te selecteren. Met een aantal van hen werd nu samen met de Nederlandse band opgetreden. Op 1 mei de nationale feestdag stond met band samen met de Roemeense zangeres Anetta in het beroemde Bran Kasteel. Dit Draculakasteel is een topattractie en daar stond de band van United by Music de mensen te verrassen. Een ander hoogtepunt was in Medias waar in de Traube Saal 2 Roemeense kandidaten meezongen. Ramona en Ionel glommen van oor tot oor om samen met de All Star Band het publiek te verwennen. Tijdens de St.Joris dagen in Sfantu Gheorghe waren 2.000 toeschouwers aanwezig bij een topoptreden van United by Music.

JEUGDOPVANG De tour ging ook nog langs tehuizen voor jeugdopvang. Naast een muzikale show werden de kinderen verrast met Pannenkoeken van Cerelia. Ieder optreden werd op die manier een feestje en aan het eind van iedere show mochten jeugdigen nog even zelf zingen of muziek spelen. Zo bezorgden de 10 United by Music in vier opvangcentra een mooi moment. Ook in deze centra zijn de omstandigheden nog schrijnend en is er voor de jeugd weinig perspectief. United by Music is ervan overtuigd ook voor deze jongeren muziek een belangrijke meerwaarde kan zijn.

Optreden en samen muziek maken in dagcentra geeft ook de Nederlandse artiesten een goed gevoel. Het is mooi te zien dat muziek verbindt en ondanks de taalproblemen snel leidt tot samen plezier maken.

Brasov, Sfantu Gheorghe en Odorheiu Seculiesc werden bezocht om in rockcafé's op te treden. Hoogtepunt was zeker het optreden in Brasov waar het Paradiso van Roemenië Rockstadt werd plat gespeeld.

Moe maar meer dan voldaan keerden alle United by Music artiesten terug op Schiphol. United by Music Romania werd goed geholpen door de Nederlandse muzikanten. Een prachtige samenwerking en een nieuwe mijlpaal voor United by Music.

Afbeelding
advertentie
advertentie