Afbeelding
PvdA Sliedrecht

Twee vervuilde emmers terug naar Chemours

27 mei 2019 om 13:41 lokaal Dossier Chemours

SLIEDRECHT Een groep verontruste Sliedrechters heeft zaterdag 25 mei wederom op de fiets de ‘oversteek’ gemaakt naar Chemours in Dordrecht om aldaar twee emmers met PFOA en GenX vervuilde grond terug te storten. Hoewel de groep niet substantieel groter was dan vorige keer, was de vastberadenheid en saamhorigheid onder de Sliedrechters dat wel.

Partij van de Arbeid, PRO Sliedrecht en Slydregt.nu deden mee. Laatstgenoemde twee partijen brachten zelf eigen ‘partij-emmers’ mee om aan te tonen dat ook zij volledig achter deze groeiende actie staan.

Verder onder de aanwezigen een aantal oudere inwoners, die zich zorgen maken over de leefbaarheid van het dorp in de toekomst. En - opvallend – juist ook de jeugd van Sliedrecht was vertegenwoordigd door een aantal jongeren, scholieren, die deze zorgen over feitelijk hun eigen toekomst delen.

Er zijn signalen dat een aantal andere politieke partijen uit Sliedrecht zich binnenkort ook bij dit protest tegen de giftige uitstoot door Chemours aansluiten, terwijl ook uit andere Drechtsteden onder de rook van Chemours partijen en inwoners zich melden om mee te doen. Onder de vorige en deze tocht waren ook mensen uit Papendrecht, waaronder iemand van Papendrechts Algemeen Belang.

Zo lijkt te gebeuren, waar de organisatoren van PvdA Sliedrecht op hoopten, dat dit protest wekelijks verder uitgroeit tot een algemene actie van veel politieke partijen en een toenemend aantal Drechtstedelingen. Zaterdag na zaterdag gaat er elke week een emmer meer ‘vervuilde grond’ naar de poorten van Chemours, net zo lang totdat plaatselijke, provinciale en landelijke overheden daadwerkelijk een vuist maken om ‘nul uit de pijp’ bij Chemours te verwezenlijken en Chemours daarvoor ook de verantwoordelijkheid neemt om daarin voldoende te investeren.

Zaterdag 1 juni 2019 om 10.00 uur gaan ze weer, stoïcijns, vastberaden en in elk geval zijn PRO Sliedrecht, Slydregt.nu en Partij van de Arbeid weer van de partij.

Meer weten? Lees dan ons complete Chemours-dossier met al het nieuws en de achtergronden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie