Afbeelding
@vvsliedrecht1

Sliedrecht wint de bekerfinale

8 juni 2019 om 18:58 Sport

VLIJMEN Voor het eerst in haar clubhistorie heeft v.v. Sliedrecht zaterdagmiddag de KNVB beker op haar naam geschreven. In een meeslepende finale tegen Heeze waren beide teams na negentig minuten en verlenging nog altijd in evenwicht (2-2), waarna Sliedrecht de strafschoppen het beste nam.

Op het terrein van v.v. Haarsteeg in Vlijmen nam Sliedrecht zaterdagmiddag een snelle voorsprong. Een mislukte terugspeelbal in de defensie bij Heeze leidde de 1-0 in van Sjoerd van der Waal. Halverwege de eerste helft verdubbelde Dennis Verhoef de marge voor Sliedrecht (2-0) en daarmee leek de ploeg van trainer/coach Dennis van der Steen al vroeg een voorschot te nemen op de bekerwinst. Echter, liet Heeze het er niet bij zitten want enkele minuten later zorgde Ivo Moerenhout voor de aansluitingstreffer (2-1) voor Heeze. Nog voor het rustsignaal trok Heeze de stand gelijk. Wederom was Ivo Moerenhout de gevierde man en daarmee gingen beide ploegen de rust in met een 2-2 gelijke stand.

In de tweede helft was Sliedrecht nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong. De equipe van Van der Steen kreeg hier ook prima mogelijkheden voor, maar was in de tweede helft niet scherp genoeg in de afronding. Daarnaast verrichtte Heeze-doelman Vincent Jansen enkele uitstekende reddingen, waardoor deze finale na 90 minuten nog geen winnaar kende (2-2). Ook de verlenging gaf geen beslissing en daarom werd de winnaar van deze finale aangewezen na het nemen van strafschoppen. Uiteindelijk deed Sliedrecht dit beter dan Heeze (4-3), waardoor de ploeg uit het baggerdorp voor het eerst in de historie van de club de KNVB-beker op haar naam schreef. Een dolgelukkige Van der Steen na afloop: ,,Dit is geweldig. Wat een beloning voor deze fantastische groep en voor de club. De beker is voor ons!"

De volgende wedstrijd voor Sliedrecht staat dinsdagavond alweer op het programma. Op het eigen Sportpark De Lockhorst in Sliedrecht wacht dan om 20.00 uur de wedstrijd tegen Roda '46 uit Leusden in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse. Als die wedstrijd wordt gewonnen, speelt Sliedrecht volgende week de finale tegen DETO Twenterand.