Na een uitstekende tweede helft wint Sliedrecht dinsdagavond met 5-2 van Roda'46. Mike Rijnders

Hoofdklasse binnen handbereik voor Sliedrecht

11 juni 2019 om 22:59 Sport

SLIEDRECHT Dankzij een klinkende zege op Roda'46 heeft Sliedrecht dinsdagavond de finale van de nacompetitie bereikt. Op Sportpark De Lockhorst was de equipe van Dennis van der Steen met 5-2 te sterk voor de gasten uit Leusden.

door Mike Rijnders

Ondanks een wervelende start had Sliedrecht in de eerste helft grote moeite met Roda'46. Ondanks vroege goal van Sjoerd van der Waal (1-0) kwam de ploeg uit Leusden in de loop van de eerste helft steeds beter in de wedstrijd. Na een kwart wedstrijd profiteerde Maties van Heesbeen vanaf elf meter van een buitenkansje (1-1) om de stand gelijk te trekken, waar de gasten tot dat moment overigens nog niet één keer gevaarlijk werden. Vlak voor rust prikte Menno Majolée ook de 1-2 nog binnen voor Roda'46, waardoor het zelfs met een voorsprong ging rusten.

Na een tactische omzetting in de rust liet Sliedrecht het er zeker niet bij zitten in de tweede helft. Dennis Verhoef werd verder naar voren geschoven om Sjoerd van der Waal te ondersteunen en dat wierp direct zijn vruchten af. Het werd namelijk de tweede helft van de tandem Roy van 't Hoog - Dennis Verhoef. Van 't Hoog, die komende zomer de overstap maakt naar kersvers tweede divisionist ASWH, verzorgde tot viermaal toe optimaal voorbereidend werk om Verhoef in scoringspositie te krijgen. De 2-2 viel na een klein uur spelen, waarbij Verhoef zijn eerste treffer aantekende met een prachtig schot onderkant lat. Nauwelijks vijf minuten later viel een volgende voorzet van Van 't Hoog panklaar op het hoofd bij Verhoef, wat de 3-2 voorsprong voor Sliedrecht betekende. Daar stopte het nog niet, want ook bij de 4-2 en 5-2 was de inspanning van de ongrijpbare Roy van 't Hoog aan de linkerkant niet voor niets. In beide gevallen was Verhoef weer het succesvolle eindstation. Na exact negentig minuten spelen floot de prima leidende scheidsrechter De Cock voor de laatste keer, waarmee Sliedrecht aanstaande zaterdag in de finale tegen v.v. DETO strijdt om een plek in de Hoofdklasse volgend seizoen.

Ondanks vier goals van Verhoef ging het na de wedstrijd veelvuldig over de prestatie van smaakmaker Roy van 't Hoog. De nuchtere Hardinxvelder klopt zichzelf doorgaans niet graag op de borst, maar kijkt na afloop tevreden terug. ,,Een goede tweede helft heeft ons de overwinning bezorgt", steekt hij van wal. De tactische omzetting in de rust was hierbij volgens Van 't Hoog een doorslaggevende factor. ,,Toen Dennis (Verhoef, red.) naast Sjoerd (van der Waal, red.) ging spelen wisten zij daar eigenlijk geen raad mee. Dennis kan dat heel goed en ik ben blij dat ik hem een aantal keer goed heb kunnen vinden. Ik ben trots op het team hoe wij een matige eerste helft hebben rechtgezet." Binnen twee jaar van v.v. Hardinxveld naar de tweede divisie met ASWH, er zijn er niet veel die het kunnen zeggen. Van 't Hoog is trots, maar wil echter niet teveel op de zaken vooruit lopen. ,,Dat ik die kans krijg is natuurlijk fantastisch en dat had ik zelf ook nog niet verwacht, maar zo ver is het allemaal nog niet. Het belangrijkste voor mij is om met Sliedrecht aanstaande zaterdag de tweede prijs van het seizoen te pakken, naast de beker die we al binnen hebben", besluit de talentvolle linksback.