Afbeelding
Joop Keesmaat

Zij gaan naar Chemours: Jop Jongkind

12 juni 2019 om 14:30 lokaal Dossier Chemours

DORDRECHT Afgelopen zaterdag meldde Jop Jongkind zich voor de eerste keer op de fiets om mee te gaan naar Chemours in Dordrecht en aldaar de – bijna traditionele – emmer met vervuilde grond voor de poort leeg te gooien.

Jop, 13 jaar oud, is een ras-Sliedrechter en woont in Baanhoek-West direct “onder de rook” van de chemie-gigant aan de overkant. Hij gaat dagelijks op de fiets naar de Willem de Zwijger VWO in Hardinxveld en voetballen – uiteraard bij VV Sliedrecht – is zijn grote hobby.

Desgevraagd maakt Jop duidelijk, dat hij aan dit vreedzame protest meedoet, omdat hij het absoluut niet goed vindt om allemaal afval te lozen in de Merwede. Hij vindt dat “slecht voor het milieu en dus slecht voor onze toekomst, want zuinig-zijn-op-onze-aarde moeten we eigenlijk gewoon automatisch doen”.

Jop Jongkind vindt het een goede actie “die door moet blijven gaan totdat er door Chemours niets meer op de rivier of in de lucht geloosd wordt, maar hij denkt dat het nog heel lang kan duren voordat Dupont, Chemours en overheid daadwerkelijk reageren om de vervuiling echt te stoppen”.

We zullen Jop dus binnenkort wel weer terugzien bij één van de wekelijkse protest-fietstochten over de Baanhoekbrug.

Lees meer over Wim en zijn motivatie om mee te doen aan de actie bij Chemours op www.hetkompassliedrecht.nl.

Meer weten? Lees dan ons complete Chemours-dossier met al het nieuws en de achtergronden.

Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie