Goud voor Timo van Son
Goud voor Timo van Son J.Mijnster

Goud voor Timo van Son van Synergos op NK Trampolinespringen

9 juli 2019 om 18:03 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend hebben de springers van Synergos 1 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles behaald op de Nederlandse Kampioenschappen Trampoline springen in Ahoy Rotterdam. Synergos wist in de categorieën trampoline en de dubbele minitrampoline 24 finale plaatsen te bemachtigen, waarvan 17 op de dubbele minitrampoline en 7 op de grote trampoline individueel.

Trampoline individueel

Op de trampoline lukte het de springers van Synergos niet om een podiumplaats te behalen.

In de 4e divisie behaalden Nikita de Kock en Indy van Houwelingen bij de meisjes respectievelijke een 15e en 16e  plaats. Bij de jongens kwam Gino van Loon niet verder dan een 7e plaats.

Lois de Jager moest genoegen nemen met een 8e plaats bij de junioren.

In de 3e divisie eindigde Fiene van der Aa bij de meisjes op een 9e plaats en bij de junioren eindigde Larysa Zabi als 15e.  Katelyn Dodenbier behaalde bij de dames een 14e plaats.

Dubbele minitrampoline

17 springers van Synergos streden in de 1e en 2e divisie om het eremetaal en daarbij werd 7 keer het podium behaald. De finalisten op de dubbele minitrampoline maakten er een zeer spannende wedstrijd van en was het veelal een gevecht op één tiende van een punt .

2e divisie

Bij de jeugd1 behaalde Wendy van der Zande bij de meisjes een prachtige 3e  plaats en Dries Ten Have bij de jongens een 5e plaats. Indy van Houwelingen mocht een zilveren medaille ophalen bij de jeugd2 meisjes. Bij de junioren behaalde Lotte van der Aa een mooie 5e plaats. Na een spannende strijd bij de dames was er voor Katelyn Dodenbier een 2e plaats op 0,1 punt van de winnaar.

Bij de heren behaalde Timo van Son de meeste punten en daarmee krijg hij het goud om gehangen en de titel Nederlands kampioen in de 2e divisie.

1e divisie

Fiene van der Aa kreeg het brons bij de jeugd1 meisjes en haar clubgenote Sofie Elderson behaalde een 5e plaats. Bij de jeugd2 meisjes behaalde Nienke van de Giessen een 4e plaats en Nikita de Kock en Yalda Zabi deelden de 5e plaats. Bij de Jongens sprong Gino van Loon zich naar een fantastische 3e plaats.

Anique Bakker mocht het brons ophalen bij de dames en Danee Verbaan moest ze genoegen nemen met een 4e plaats. Wan-Ting Elkhuizen, Lois de Jager en Larysa Zabi eindigden respectievelijk op een 5e, 6e en 7e plaats.

Met één gouden, twee zilveren en vier bronzen medailles op dit Nederlands kampioenschap, kan de Sliedrechtse omnisportvereniging Synergos weer terugkijken op een succesvol seizoen.