Liz (links) met haar clubgenoot Deandra des Camps.
Liz (links) met haar clubgenoot Deandra des Camps. Rob Stout

LIZ GELDERBLOM PLAATST ZICH DIRECT VOOR HALVE FINALE NK TURNEN.

10 februari 2018 om 22:52 Sport/sport Deel je nieuws

Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd turnen van dit seizoen, heeft de Sliedrechtse Liz Gelderblom (15 jaar) gelijk haar visitekaartje af gegeven door de wedstrijd te winnen. De wedstrijd vond plaats in Hoofddorp.Enigszins verrassend omdat ze de hele week in de aanloop naar de wedstrijd toe geplaagd werd door een hielblessure. Liz turnt bij de junioren in de eerste divisie. Dit is het op één na hoogste niveau in Nederland.

Er zijn twee kwalificatiewedstrijden om je te kunnen plaatsen voor de halve finale. De beste van de twee telt dan mee voor het resultaat. De eerste 14 turnsters gaan dan door. Maar door dit maximale resultaat is die plaatsing nu al een feit en nu kan Liz de volgende wedstrijd gebruiken om wat nieuwe dingen uit te proberen richting de halve finale. Liz komt uit voor O&O uit Zwijndrecht en wordt getraind door plaatsgenoot Rob Stout.

Liz behaalde in totaal 46.633 punten en had een punt voorsprong op de nummer 2 Dana Janssen uit Nijmegen. Op balk en vloer behaalde Liz de hoogste scores van iedereen.

Xinga Gruis, ook uit Sliedrecht en ook uitkomend voor O&O, maakt dit seizoen de overstap van de tweede divisie naar de eerste divisie (senioren). Ze werd 17de en moet nog flink aan de balk om een ronde verder te komen. Dat is op 17 maart in Waddinxveen.

Liz boven op het podium.
advertentie
advertentie