CDA-raadslid Vincent Prins bij station Sliedrecht-Baanhoek.
CDA-raadslid Vincent Prins bij station Sliedrecht-Baanhoek. CDA Sliedrecht

CDA pleit voor uitbreiding stallingen

15 februari 2018 om 10:12 lokaal

SLIEDRECHT Gemeenten Sliedrecht en Papendrecht zetten zich samen in voor meer fietsenstallingen bij station Sliedrecht-Baanhoek. Ook de provincie wil meewerken en investeren, maar wil daarvoor eerst meer duidelijkheid over het probleem.

door Simon Fousert

De gedeputeerde van Zuid-Holland wil dat de gemeenten de situatie eerst in kaart brengen. Dat blijkt uit de antwoorden van het Sliedrechtse college na vragen van CDA-raadslid Vincent Prins, die de drukte bij het station aankaartte. Hij pleitte voor uitbreiding van de fietsenstalling bij Baanhoek. De gedeputeerde wil nu graag zien hoe de parkeervraag gefaciliteerd kan worden en verlangt ook dat fietswrakken en weesfietsen worden worden aangepakt, zodat de huidige capaciteit optimaal benut kan worden. Het is de bedoeling dat het plan uiterlijk september wordt ingeleverd. Hoeveel de provincie wil bijdragen, is nu nog niet duidelijk.

Prins is aan de ene kant blij dat de twee gemeenten het goed oppakken, maar er is ook verbazing. ,,Als twee overheden actief een probleem willen aanpakken, waarom werkt de derde overheid dan niet meteen mee?" vraagt hij zich af. Toch hoopt hij dat er uiterlijk volgend jaar extra fietsenstallingen zijn. ,,Maar het liefst natuurlijk eerder."

De wethouder van Papendrecht heeft al aangekondigd dat hij, mocht de provincie niet meewerkt, het probleem bij het college aankaart. De intentie is er om de fietsparkeerdruk te verlagen, schrijft het college van Sliedrecht. ,, Dit kan een financiële bijdrage zijn, maar mogelijk ook het beschikbaar stellen van een fietsenstalling.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie